10 Easy Instant Pot Chicken Dinner Recept

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Inte bara har min Instant Pot upped min måltid prep rutin, men denna praktiska apparat har också varit en spel-växlare på kyckling-för-middag natt. Drift som en elektrisk tryckkokare och långsam spis i en, det kommer med potential att påskynda middagen, ta itu med fruset kött och ta verkligen hand om den tunga lyftningen för att få middag på bordet.

Från veckodags kyckling tikka masala till snabb cacciatore till långsamma soppor, här är 10 sätt din Instant Pot gör kvällens kyckling middag ännu enklare.

1. Instant Pot Weeknight Chicken and Rice Burrito Bowls

Detta är min gå till Instant Pot-middag när jag vill ha något snabbt och tröstande. Nyckeln till att få dessa burrito skålar precis är att laga ingredienserna i potten, med det torra riset på toppen, för att förhindra att det brinner och se till att det kokar upp ömt och fluffigt.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

2. Hur man lagar kycklingbröst i Instant Pot

Denna matlagning kockar perfekt upp varje gång i Instant Pot. Du kan sikta på en fast men saftig kyckling för kubning, eller låt det laga lite längre för ömt strimlad kyckling.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

3. Hur man gör smör kyckling i Instant Pot

Bryt ut din Instant Pot, och bara 35 minuter (inklusive prep tid!) Står mellan dig och denna mysiga, kryddade skål med saftig kyckling. Det är lätt på matlagningstiden, men spricker med så mycket smak.

  Sweet & Salty: 5 idéer för att lägga till en klämma av salt till frukt

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

4. Instant Pot Chicken Adobo

Medan denna traditionella tangy, salta, umami-packade braise kan ta över en timmes koktid kan Instant Pot få denna kycklingadobo-middag till bordet på en bråkdel av tiden.

(Bildkredit: Lauren Volo)

5. Frys-till-tryck-kokare Kyckling Curry

Tack vare tryckkokarens funktion, kommer denna annars långsamma simmerade karry snabbt ihop utan att påverka någon smak. Vill du få ett försprång? Det här receptet visar hur man gör maten för frysen, och när det är dags att laga mat går det hela direkt från frysen till din Instant Pot.

(Bildkredit: Colin Price)

6. Instant Pot Whole Chicken with Mushroom Sauce

Ja, du kan till och med laga en hel kyckling (med en silkesås så att den passar!) I din Instant Pot. Medan det inte kommer att hämta den spräckliga huden som du kommer från ugnen, är det svårt att skicka upp hastigheten och bekvämligheten med denna metod.

(Bildkredit: Karla Conrad)

7. 30 minuters tryckkokare Cacciatore Chicken

Du vet den känslan av rädsla när du inser att kycklingen du planerade att laga ikväll är fortfarande fryst fast i frysen? Det här är den kyliga kycklingmiddagen som eliminerar den känslan en gång för alla, eftersom det börjar med frusna lår och trummor.

(Bildkrediter: Tro Durand)

8. Kerala Coconut Chicken Curry

Med hjälp av din Instant Pot kunde det här väldigt doftande kycklingcurryn inte vara lättare att ta med till middagsbordet.

(Bildkredit: Christine Han)

  Oväntat Användbar: 3 Användare För Turkiet Baster

9. Hur man gör kyckling Tikka Masala i elpressen

Du kan hoppa över uttaget nästa gång du längtar efter krämmande tikka masala. Med hjälp av tryckkokarens funktion på din Instant Pot, träffar den här ultramoderna, smakfulla favoriten bordet med blixtens hastighet.

(Bildkredit: Lauren Volo)

10. Hur man gör Långkokare Fajitas

De här kyckling- och veggiefajitasna lutar på din Instant Pots långsamma kokarfunktion, det är roligt och enkelt att ge Taco Tuesday en helt underbar laddning.