En DIY Bröllopsmottagning för 200

Det lyckliga paret

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

Under de senaste dagarna har jag delat processen med att äta en hors d’oeuvre bröllopsmottagning för vänner (du kan se alla inlägg hittills här, inklusive planen och menyn). Nu har vi kommit fram till den stora dagen: själva bröllopet!

Det var en hektisk dag att packa upp, avsluta maten, handla efter sista minuten-leveranser och lägga ut buffén, men i slutet var maten läcker, bruden och brudgummen glödde och alla hade en bra tid! Vill du se hur vi drog allt av – och på en budget också?

(Bildkrediter: Tro Durand)

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

Det kan låta galet att laga mat för 200 personer ur mitt eget kök, och det är verkligen mycket arbete! Men jag får en rush ut av det; Det är så spännande att mata så många människor med hemlagad mat, och jag har haft lite erfarenhet av den här typen av saker. Jag åtnjöt en eftermiddagsmottagning för 400 personer för några år sedan, och förra året gjorde jag en sitta ner middagstyp i familjen för 120 vid min brors bröllop.

Om du älskar en utmaning och har lite erfarenhet av att organisera stora evenemang, kan det vara en rolig och tillfredsställande gåva att erbjuda någon du älskar. Kolla in det här inlägget för att se om catering ett bröllop eller en stor händelse någon gång är något du är ute efter.

5 viktiga frågor: 5 frågor att fråga dig själv innan du bestämmer dig för att äta ett bröllop eller annan stor händelse

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

Bröllopsmottagningsplanen

Ett par månader före bröllopet pratade jag med paret om vad de ville ha. Bruden och brudgummen är lättillgängliga; De älskar god mat, men de planerade också ett bröllop med en kort deadline och blygsam budget.

Vi kom överens om att hors d’oeuvres och alkoholfria drycker var det bästa sättet att gå till denna sena kvällsmottagning, och vi bestämde oss för att skissera en färsk sommarmeny som inkluderade gott om bra saker för de glutenfria och mejerifria gästerna.

Bröllopet ägde rum sent, omkring 6:30, och kyrkan var lite avstånd från receptionen, så mottagningen började inte fram till 8:00.

Läs mer om planeringen: En DIY Bröllopsmottagning för 200: Partyplanen

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

The Wedding Reception Budget

Budgeten var blygsam men inte orealistisk. De hade omkring $ 2500 att spendera på mat och dryck, och här är hur den budgeten fungerade:

 • Specerier, inklusive drycker: $ 1100
 • Alla betjäna varor, inklusive tumblers, kaffekoppar, tallrikar, servetter, tårta gafflar, servering brickor, och picks och spettar: $ 865
 • Foliebrickor och några andra andra verktyg: $ 105
 • Betalning för en heltidshjälpare: $ 200
 • Total: $ 2270

Det fanns några saker som jag inte behövde betala för men det skulle vanligtvis vara inblandat i en mottagningskostnad:

 • Kaffe (tillhandahålls av kyrkan)
 • Bord och dukar (tillhandahålls av kyrkan)
 • Drick dispensrar och carafes (jag äger dessa)
 • Dekorationer (hanteras av ett annat team av volontärer och vänner)
 • Hjälpare (för min del var min hjälp alla frivilliga, med undantag för en erfaren person)

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

  6 tips som (mestadels) botade min rädsla för matris

Menyn för bröllopsmottagning

Så vad planerade vi att tjäna? Jag har utkikat en meny som hade en bra blandning av framåt och sista minuten-rätter, och jag planerade för tyngre mat, eftersom det var sent men jag trodde inte att alla skulle ha ätit middag. Jag planerade också att göra 3000 bitar totalt att mata 200 personer i 2 timmar.

Läs mer om planering av mängder mat för en stor händelse: Hur jag beräkna mängden mat som behövs för att mata 200 personer på en DIY-bröllopsmottagning

När jag hade slutkvantiteterna, skakade jag genom en stapel receptidéer, i samtal med bruden och brudgummen och kom fram till den här sista menyn:

Välsmakande

 • Skinka kakor med honung senap smör – 400
 • Köttbullar i Tomatsås (köpta) – 450
 • Tomat Mozzarella Caprese Skewers (vegetarisk, glutenfri) – 400
 • Rökt lax och potatissökare (glutenfri) – 200
 • Crudité & Smoky Hummus koppar (grönt, glutenfritt, mjölkfritt) – 200
 • Bruschetta med Romesco & Pine Nuts (grönt, mjölkfritt) – 200
 • Polenta Toasts med Herbed Ricotta & Bacon (glutenfri) – 200

Ljuv

 • Lemon Curd Tarts i Phyllo Cups (tärskallar köpta) – 360
 • Pistasch & Chokladsmörgåskakor (glutenfri, mjölkfri) – 150
 • Sjöfarts chokladkarameller (köpta) – 300
 • Kryddade nötter – 200 portioner

drycker

 • Jordgubbslemonade – 640 4-ounce portioner
 • Ginger Lime Sparkler – 240 4-ounce portioner
 • Vatten och kaffe – Tillhandahålls av kyrkan, så planerade eller inte handla för detta.

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

Veckan före bröllopet: Shopping & Prep

Låt mig få en sak ur vägen först, ni: Jag började inte jobba på detta bröllop tillräckligt tidigt! Jag började inte ens shoppa till ungefär en vecka innan. Arbetet var verkligen galen den månaden, och jag packade mycket in i veckan före bröllopet.

Det första jag köpte var var tallrikar och andra engångsartiklar. Jag ska ge dig mer information om att handla (särskilt på en budget) imorgon. Jag använde också Amazon för att beställa några skrymmande ingredienser – saker som det skulle vara en smärta att övergå från mataffären. Detta inkluderade massor av folieplåtar – Det viktigaste verktyget för en caterer!

Jag köpte också en första runda matvaror – jag gick till Costco på morgonen (på en veckodag … undvik helghelgerna!) Och laddade på de mer långlivade ingredienserna.

→ Partihandelstips: När du har din meny och dina recept, gör en fullständig ingredienslista och dela den i två saker som du kan få bra framåt, och sedan saker som måste vänta tills födelsedagsdagen. På det sättet gör du inte shoppinglistor i sista minuten.

Jag började också lite prep, som sirap för drycker, citron ost och kex – saker som skulle ta ett tag i kylen eller frysen.

(Bildkrediter: DSquared Photo & Video)

Dagen innan: Stor matlagning

Dagen före bröllopet fanns det massor av prep att göra! Jag rekryterade min syster, som arbetade så hårt som jag gjorde allt klart. Medan jag gjorde mer matlagning premade hon de vackra tomat-mozzarella spettarna och gjorde smörgåsar. Vi tog också en stund i min man och en vän – det var gott om jobb att gå runt!

  Tabel Manners: Den rigtige måde at spise suppe på

(Bildkrediter: Tro Durand)

Dagen själv: Inställning och mycket arbete!

Jag hade mycket tid på själva bröllopsdagen. Jag stod upp tidigt och började prepping ingredienserna. Jag gjorde en checklista över allt som var tvungen att gå till kyrkan och metodiskt staplade allt i bilen, med min mans hjälp. (OK, OK, han bar, jag kollade objekt av.)

Party prep tips: Om du måste transportera mat till en stor händelse, fungera som en restaurangleverantör och gör en checklista, komplett med urklipp! Varje enskild sak som behöver gå ska vara på listan. Kontrollera objektet när de går in i lådor eller in i bilen. Lita inte på ditt minne!

Det tog flera timmar att packa upp, köra över och lossa den morgonen. Sedan fick jag min syster och en volontär började på laxspettarna och crudite cups och jag sprang till Costco för den sista satsen av matvaror. Detta inkluderade färska saker som grönsaker, skinka, grädde för kaffe, frysta köttbullar och andra kylda saker som jag inte hade plats för att leda till bröllopet.

(Bildkrediter: Tro Durand)

(Bildkrediter: Tro Durand)

När jag kom tillbaka vi sätt upp bufféborden och planerade ut där allt skulle gå på varje bord. Vi räknade ut kaffebryggarna och lade ut dryckbordet.

När mottagningstiden närmade sig blev sakerna intensivare i köket. Jag hade två eller tre andra hjälpare, men jag insåg snabbt att jag borde ha haft minst ett par mer. Ganska snart var det en störning av aktivitet – Broiling polenta för polenta toasts, rosta crostini, fylla citronterter, hålla fokus och fylla upp stora brickor av mat så fort vi kunde.

Jag försökte alltid balansera saker som går framåt med livsmedelssäkerhet; Jag ville inte ha skinka, till exempel sitter vid rumstemperatur i fyra timmar före servering. Men vi var tvungna att tillåta tillräckligt med tid för att ställa upp saker innan tjänsten började. Vi kunde definitivt ha använt några fler par händer!

Vi sprang in oväntade problem, som ugnen inte värmer upp köttbullarna tillräckligt snabbt (vi bytte till mikrovågsugnen – rörigt, men effektivt!). Hjälpare – båda gymnasieelever – var totalt soldater.

(Bildkrediter: Tro Durand)

Bröllopsmottagningen: Hungriga människor, mycket roligt

Och plötsligt började ljuset blekna, och festen började. Min väns kusiner bluegrass band upprättas och söta fiddle låter ut ur kyrkans fristad. Bröllopsgäster började straggle in. Detta var det!

Jag satt upp de sista få brickorna av mat på bordet och folk köpte upp. Vi gick snabbt in i all-hands-läget, eftersom gästens aptit överträffade även mina konservativa uppskattningar. (Massor av unga killar vid detta bröllop!) Speciellt dryckerna dränerade omedelbart; vi hade svårt att hålla upp.

Det fanns gott om mat att gå runt och vi hamnade med rester, men vår lilla och bekväma personal hade en svårt att hålla fast vid efterfrågan! Vi fyllde upp brickor i köket så fort vi kunde, och så snart man såg ut, bytte jag ut det.

  Detta är det mest populära Smoothie Receptet på Pinterest

→ Festbuffertips: Jag hade inte tillräckligt med människor för att göra det här den här gången, men oftast borde det finnas minst en person som tittar på varje buffébord och noterar när maten är låg och städar bort skräp, med en annan person eller två i ryggen som arbetar med att plätera mat.

(Bildkrediter: Tro Durand)

(Bildkrediter: Tro Durand)

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

Men älskade maten maten – det var så spännande och kul att titta på dem ooh och aah. Jag släckte menyplaceringskort notera vad varje maträtt var och om det var mjölkfritt eller glutenfritt, så att människor kunde navigera och gräsa lätt.

Då anlände bruden och brudgummen, dans började, och vi hade lite andning för att uppdatera bordet och städa bort koppar och tallrikar.

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

Så småningom konsoliderade jag plåtar till ett långt bord och arrangerade den andra matbordet för kakan, som min svägerska skivade upp. Människor dröja sent, äter bara en mer köttbull och har bara en extra bit tårta.

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

Efterdyningarna

Efterdyningarna – vi var utmattade! Vad mer finns det att säga? Bara skojar – det var gott. jag upptäckte att Mina matberäkningar fungerade bra. Det var säkert rester, och ingen blev hungrig, men de enda ställen där något gick fel var mindre på mina bettberäkningar (kom ihåg, jag skjöt för ca 3000 totalt) och mer till felberäkningar på receptet. Jag överskattade väldigt mycket hur mycket citronskum, till exempel, jag skulle behöva fylla tärskålen, och jag underskattade lite hur mycket skinka vi skulle behöva för att många kex.

Men inget av detta påverkade det slutliga resultatet: Två söta vänner blev gifta, massor av människor åt god mat och drack sommarstans, några av oss blev svettiga och stressade och redo för en drink i slutet av kvällen, men alla var väldigt mycket glad i slutändan.

Som en sidobonus var brudens mycket stora familj i stan för bröllopet och jag kunde skicka dem hem med alla rester för att göra deras familjens mat nästa dag lite lättare för dem och familjen.

Och det var det! Ett bröllop, smaskiga bett, mycket arbete, och söt tillfredsställelse i slutet.

Jag ska ge dig lite mer under de närmaste dagarna, med ett recept, några tips för att handla för en stor händelse som den här och då, vad du väntar på – allt jag önskade jag skulle inte har gjort.

(Bildkrediter: D Squared Photo & Video)

Valda resurser

 • plattor: Barockben Plastkaka Tallrikar, Smarty hade en fest
 • tumblers: Klar Plastparti Glasögon, Smarty hade en fest
 • Kaffekoppar: Classicware Ivory Kaffe Muggar, Smarty hade en fest
 • Cake Gafflar: Barocka trägafflar, Restaurantware
 • Vita tallrikar: 18 “White Round Serveringsbrickor, Smarty hade en fest
 • Vita tårtor: 13.25 “Vit Plastkaksstativ, Smarty hade en fest
 • hackor: Bambu Paddle Skewers, Restaurantware
 • grillspett: Knotted Bamboo Skewers, Restaurantware
 • Klara Crudite Cups: Incline Shot Glasögon, Restaurantware
 • Phyllo Tart Shells: Alba Neutral Vegetabilisk Olja Phyllo Koppar, Restaurantware