Denna nya mjölkfria yoghurt gjord med Pili Nötter är lika krämig som den verkliga

(Bildkrediter: @lovvelavva / Instagram)

Varje ny växtbaserad yoghurt är orsak till spänning. Det finns många människor i världen som inte äter mejeri men vill ändå lägga till rikedom och tang till sina smoothies, eller ha något på toppen med bär och granola till frukost. En av de nyaste och mest intressanta veganska yoghurtarna på marknaden är Lavva, som är tillverkad med pili nötter, och den är rik och krämig och innehåller inga tillsatta sockerarter.

Pili nötter är en särskilt smörjig mutter som är en bra källa till magnesium och vitamin E. Dessa nötter lägger till en smörig rikedom mot yoghurten, som också är gjord av kokosnötvatten, kokosnötsgrädde, växtfärg, kokosnötpulver, kassava rotpulver, limejuice , och lever veganska probiotiska kulturer. Lavva mjölkfri yoghurt är vegan, Paleo och Whole30-godkänd, utan tillsats av socker.

Ett inlägg som delas av LAVVA (@lovvelavva) den

Lavva är tårta, med den bekanta tang som jag förväntar mig av en mejeripyoghurt. Strukturen är lite mer kornig än mjölk yoghurt, men den är fortfarande rik och krämig. Det är inte lika tjockt som en yoghurt i grekisk stil, men den är fortfarande ganska tjock och beter sig som yoghurt på skeden. Det fyller också.

En 5,3-ounce servering har 170 kalorier, 13 gram fett (10 mättad), 11 gram kolhydrater med 6 gram socker och 0 tillsatta sockerarter. Den har två gram protein.

Lavva kommer i fem smaker: blåbär, ananas, jordgubbe, hallon och original. Alla smaker smakar lite som kokosnöt, som jag tyckte mycket trevlig, men om du letar efter en mer neutral yoghurt smak, kanske det här inte är det du letar efter.

  Enkel sommar frukost: sätt söt majs i ditt äggröra!

Ett inlägg som delas av LAVVA (@lovvelavva) den

Min favorit smaker var hallon och original, eftersom hallon smaken var underbar i samband med kokosnöt. Det var bra med granola på toppen.

Ananasens smak har lite en klumpig konsistens från alla de små bitarna av ananas i den, men jag var fortfarande frestad att försöka blanda den med is och rom. (Skulle jag fortfarande kalla det en smoothie?)

Jag älskar särskilt att Lavva inte har tillsatt socker. Jag letar alltid efter yoghurt som innehåller äkta frukt, men inga extra sötningsmedel. Det är svårt att hitta, men Lavva gör det.

Bristen på sötma var min favorit sak om denna växtbaserade yoghurt, men det kanske inte är allas kopp te. Om du föredrar din yoghurt sötare, kanske du vill använda den som en smoothie ingrediens eller drizzle den med en egen sötningsmedel. Om du föredrar din yoghurt på baksidan, kanske du verkligen gillar den här.