Što je Tomato Passata i kako ga koristiti?

U mnogim britanskim programima kuhanja koje slijedim i britanskim kuharima koje koristim, često sam prolazio preko nekog sastojka koji mi nije poznat. Zove se rajčica passata (ili “napete rajčice”) i čini se da je tekućina kaše od rajčice koja dolazi u visokim staklenim posudama poput kavez ili kutije. Što je to točno i zašto bih ga koristio umjesto umaka od rajčice ili tijesta od rajčice?

Što je Tomato Passata?

Passata je neozbiljna pire od rajčica koja je napeta sjemenjem i kožom. Nastala je iz Italije, ali se koristi u cijeloj Europi. Neke su pasate chunkier, a neke su glatko, ovisno o marki. Neki ljudi tvrde da se pastata također može kuhati, ali većina se slaže da je to nekuhana. Također ćete vidjeti da je napisana passato i passata di pomodoro, i također se jednostavno može nazvati “napete rajčice”.

Kako se razlikuje od ostalih proizvoda od rajčice?

Umak od rajčice i tijesto od rajčice su kuhani proizvodi, što ih čini odmah različitim od prošlosti. Pored toga, umak od rajčice često ima i druge sastojke poput mrkve, lukova i češnjaka, dok se tijesto od rajčice kuha do izuzetne koncentracije i guste. Ne biste željeli zamijeniti ni jedan proizvod ako je u vašem receptu potreban prolaz. Ako ga ne možete pronaći u vašem dućanu, najbolja zamjena je pire od rajčice ili uzeti rajčicu konzerviranu rajčicu i provesti ih kroz sito ili hranu.

Super Quick 3-sastavni umak od pizza

Kako ga koristiti

Tomato pastata može se koristiti u bilo kojem receptu koji traži rajčice gdje nije važno da postoje komadići rajčice, kao što su umak, juha i gulaš. Posebno je lijepo u posuđem gdje stvarno želite da se pojavi svježiji okus rajčice, a ne kuhana verzija – volim ga kao jednostavnu umaku od pizze.

  7 stvari, ki sem jih kupil od trgovca Joe za nočno pizzo

Dok je nekada bio teško pronaći, postaje sve češći u trgovinama, osobito marki Pomi, koja dolazi u kutiji i naziva se “napete rajčice”.

Koristite li rajčicu? Koji je vaš omiljeni način da ga upotrijebite?