Recept: Havajski hamburgeri s ananasom na žaru

(Slika kredita: Coco Morante)

Nekoliko smo tjedana u sezoni za roštiljanje, a to znači da je vrijeme da se protežu izvan osnovnog hamburgera i počnete se kreativno pripremati. Neobičan omiljeni koji je savršen za ljeto? Ananas na žaru! Obrisane glatkim viskirom i popraćene rezane jalapeños, ti burgeri su malo steakhouse, mali havajski odmor i puno ukusni.

(Slika kredita: Coco Morante)

Ananas je savršen vrč za hamburgere – rezani plod je samo desni opseg sloja na peć. Dok mnogi recepti zahtijevaju konzerviranje ananaskih prstenova (i to je svakako jednostavan način za kretanje), okus i tekstura svježeg ananasa na žaru daleko je superiorniji. Ako nikada prije niste odrezali ananas, pogledajte jednu od naših jednostavnih metoda:

Pineapple Savjeti od Kitchn

 • Kako smanjiti cijeli ananas
 • Kako izrezati ananas na najljepši način

(Slika kredita: Coco Morante)

Nakon što ste pripremili ananas i druge preljeve, vrijeme je da napravite glazuru. Ova 4-sastojka, inačica viskija, ne može biti lakša. Osušen na štednjaku nekoliko minuta, tangy, boozy glazura je savršen za četkanje na ananas i burgers za puno velik okus. Nećete ni trebati uobičajene hamburgere; samo četkajte malo glazura na peku i dobro ste ići.

(Slika kredita: Coco Morante)

Volim uparivanje slatkog glazura i pikantnih jalapeñosa, ali slobodno ih ostavljate ili namočite paprike ako niste za udarom topline. Alternativno, možete dopuniti na začin miješanjem žličica čili paste ili sriracha u svoj glazura viski.

Pineapple hamburgere s Whiskey Glaze

Poslužuje 4

 • 1/2 kupa

  džem od marelica

 • 2 žlice

  viskija od burbon

 • 2 žlice

  med

 • 2 žlice

  sok od limuna

 • 1

  ananasa, ljuštena, izrezana u 1/3-inch debele runde i uklonjena jezgra

 • 1 funta

  85% mršavih mljeveno meso, podijeljeno na 4 patties

 • Sol i papar

 • 4

  hamburger buns

 • 2 šalice

  (oko 4 velika lišća)

 • 1

  srednji crveni luk, rezanih u prstenove

 • 1

  jalapeño papar, presječen u tanke prstenove

Ako ćete kuhati na otvorenom, pripremite roštilj za kuhanje visoke topline. Alternativno, možete napraviti ovaj recept u zatvorenom prostoru, kuhati hamburgere i ananas na peći na vrhu pomoću roštilja ili tava od lijevanog željeza preko srednje visoke topline.

Da biste uljepili Bourbon, umiješajte marmelad, viski, med i sok od limuna u malu tavu na srednjoj vatri. Donijeti kuhati, a zatim kuhati pet minuta, sve dok umak ne bude malo zadebljan. Ukloni iz vrućine.

Četka svaki sloj ananasa s tankim slojem borbone glazura. Stavite na roštilj i pustite kuhati dok se oznake na roštilju ne pojave, oko pet minuta na svakoj strani. Prijelaz na tanjur i staviti na stranu.

Neposredno prije roštilja na hamburgere, sazrirajte goveđe paprike s obje strane solom i paprom. Stavite hamburgere na roštilj na izravnu toplinu i kuhajte dok se ne zagrijete s oznakama roštilja na svakoj strani i ružičaste u sredini, oko pet minuta na stranu (ili na željenu doneness). Tijekom posljednje minute kuhanja, četkajte vrh hamburgera s glazurama od burbon.

Za posluživanje, postavite otvorene hamburgere na posluživanje ploča. Stavite 1/2 šalicu isjeckane salate i nekoliko kriški crvenog luka na vrhovima pekarnice. Četkajte tanki sloj glazure na donjoj tavi, zatim gurnite slatki ananas i hamburger na svaki dno. Ukrasite hamburgere s nekoliko kriški od jalapeño i poslužite.