Tart & Green: Granny Smith jabuke

Možete uočiti prikaz Granny Smithsa na udaljenosti od jedne milje. Među živahnim crvenima, narančama i žutima ostalih voća, ove jarke jarko proljetne zelene sjene sjajne su kao da posjeduju poseban spotlight. I možda i oni.

Granny Smith hibrid prvi je put propagirao u Australiji 1868. godine, da, pravi Granny Maria Ann Smith, a sada se uzgaja u jadranskim regijama širom svijeta. Prirodna tvrdoća i otpornost na modrice voća čini idealnim za transport – i za pakiranje u lunchboxove.

Jedite sirovu, ove jabuke imaju ugodan kolač okus i hrskav, vodene teksture. Koža može biti tvrd, tako da je lijepo ili ukloniti plod prije jela ili krišku u vrlo tanke klinove. Granny Smithovi dobro se slažu s oštrim sirema, što ih čini dobrodošlim dodavanjem sirnih ploča i peciva. Oni su naša jabuka izbora kada je u pitanju stvaranje dobrih sendviča za ručak.

No, Granny Smiths je također stavila dosta emisija u odjelu za pečenje. Oni dobro drže oblik tijekom kuhanja, a njihov kolač okus uravnotežuje slatkoću u desertnim receptima. Cobblers, pies, kolači, muffini i tarts su bolje za Granny Smith u miks. Sve ih možete koristiti sami ili u kombinaciji s drugim jabukama za zaokruženi okus jabuka.

Evo nekoliko naših omiljenih recepata:

Torta od jogurta s cimetom cimeta
Nizozemski džepne palačinke
Apple i juha od parzpuca
Poljoprivrednici ručaju sendvič
Okrutni promet s jabukom, slaninom i karameliziranim lukom

Jeste li ljubitelj Granny Smith jabuka? Za što ih upotrebljavate?

Povezano: Ideje zabave bruncha: jabuke s jogurtom

(Slika: Dream79 / Shutterstock)

  Kako naučiti spretnosti Great Knife