Koja je razlika između bademovog brašna i badema?

Bademski brašno i bademski obrok popularni su sastojci bez glutena koji se koriste u svemu od kolača i kolača do mesa i povrća. Oni su vrlo slični, a ponekad čak označeni kao obrok i brašno. Znaš li malu razliku koja ih razdvaja i kada trebaš koristiti jednu na drugu?

Razlika između bademovog brašna i badema

Oba su napravljena od badema zemlja, iako bademi brašno i bademovo brašno imaju dvije suptilne razlike koje ih razdvajaju. Bademovo brašno se obično sastoji od blanširanih badema koji su uklonili kožu, a sitniji je od badema, koji tipično još uvijek sadrži kožu i ima više grubo mljeveno meso.

Najlakši kolačići na svijetu samo se dogodili da su paleo, veganski i bez glutena

(Slika: Samantha Bolton)

Više o bademovom brašnu

Kukuljasto brašno nije vrsta mljevenog brašna, nego je jednostavno fino mljeveni bademi. To je obično izrađen od bijelih badema i nema crne mrlje kože, iako to nije uvijek slučaj. To je glavni sastojak u francuskim makaronima, i obično se koristi za prozračne kolače, kao i kolačiće i brzi kruh. Brašno od brašna lako je dostupno u većini trgovina prehrambenim proizvodima, obično u rezervatima za pečenje ili bez glutena, a može se označiti i kao bademski obrok, bademski badem ili bademov prah. Također se može lako napraviti kod kuće.

Recepti s bademovim brašnom

  • Raspberry-Cooc French Macarons
  • Najlakši kolačići na svijetu samo se dogodili da su paleo, veganski i bez glutena
  • Keksičasti šećerni bademi

Nebeski limunski barovi s krompićem od badema

(Slika: Emma Christensen)

Više o bademovom jelu

Poput bademovog brašna, bademski jelo je od badema zemlja, iako obično ima grubu teksturu i sadrži kožu. Često se koristi za pečene robe poput kolačića i brze kruhove, a zbog grube teksture može se upotrijebiti kao zamjena za krušne mrvice za presvlačenje mesa i preljev povrća i lonaca. Bademski jelo je lako dostupan u većini trgovina prehrambenim proizvodima, obično se nalaze u pečenim ili bezglutenskim sekcijama, a lako ih možete napraviti kod kuće.

Izradite vlastiti: D.I.Y. Obrok od badema

Recepti s bademovim obrokom

  • Pepeljasti prsteni od badema s korijenom jogurta-Herb Dip
  • Nebeski limunski barovi s krompićem od badema
  • Doručak za doručak od badema
  • Kako napraviti Almond Croissants (jednostavan način)

Upotrebljavajući zamjenu za bademovo brašno i bademovo jelo

Budući da bademovo brašno i bademovo brašno imaju različite teksture, ovisno o vašem projektu ili zadatku za pečenje, ono što koristite može napraviti razliku u tome kako vam se hrana ispoljava.

Na primjer, ako izrađujete osjetljive makarone ili laganu, prozračnu tortu, poželjet ćete doći do finog brašna od badema tako da pečena roba bude lagana tekstura koju tražite. Ako je vaš recept oprostio, poput brzog kruha ili preplovljenog mesa, to vjerojatno neće puno značiti i možete koristiti bilo koju drugu.