Recepti: Pileći Tamales s krumpirom

(Slika: Melissa Ryan)

Pileći tamali natopljeni u molu su glavni element božićne sezone. One su malo vremena (ali ne i teško), a najbolje kada su napravljene s prijateljima i obitelji. Zapravo, stvaranje tamale je gotovo jednako važno kao i jesti tamale. Okupljanje kako bi stvorili ovu voljenu hranu postalo je jedno od mojih najdražih tradicija blagdana.

(Slika: Melissa Ryan)

Razbiti proces stvaranja tamale u upravljive dijelove

Volim razbiti postupak tijekom nekoliko dana. Dan prije nego što se svi zajedno skupe kako bi okupili tamale, spremni su za punjenje. Tekućina za kuhanje od piletine koristi se za mol i masa pa je najbolje kuhati piletinu prije nego što počnete bilo što drugo. Koristim ovu piletinu da bih napravio kolač bundeve. Kolo se poboljšava s okusom dan-dva nakon izrade, stoga je najbolje da je napravite dan unaprijed.

Ako ste super pripremljeni, možete kuhati piletinu i napraviti kolač i zamrznuti ih kako do jednog mjeseca, a zatim potpuno otopiti prije okupljanja tamale.

Sutradan sam napravio masa s preostalim pilećim zalihama, natapanje kukuruznih ljuski, i upisati svoje voljene da mi pomognu ispuniti i roll tamales (stilu montažne linije).

Tamale Opcije hlađenja

Tamalni parobrod omogućuje brz rad izvan kuhanja tamale i može se kupiti prilično jeftino na bilo kojem meksičkom tržištu. Također će raditi posuda s tkaninom s umetkom, kao i veliki lonac s žičanom nosačem na dnu. Ako idete ovaj put, pokrijte stalak s dodatnim suhim kukuruznim ljuskom kako ne bi pali tamale.

Naputci za testiranje

Tamales definitivno su rad ljubavi, ali rezultati su tako ukusni i zadovoljavajući. Cijela kuća mi je mirisala na pirjivanje pilećeg i umaka od mole, i bio je to prilično nevjerojatan osjećaj da izvadi gotove tamale iz parobroda!

Iako mislim da je vrijedno kuhati cijeli piletinu, kako za zalihe tako i za meso, definitivno možete preuzimati prečicu i upotrijebiti kupljenu zalihu i prečišćenu piletinu. Budite sigurni da ćete napraviti mol, iako – tamales su ukusno slathered u njemu!

  Recept: Pita za modro barvo Lavender

Christine, prosinac 2015

(Slika: Melissa Ryan)

Pileći Tamales s krumpirom

Učinio je 20 tamales

Za piletinu:

1 cijela kokoš

14 šalica vode

4 češnjaka češnjaka
1 luk, kvartirano

1 žlica koser soli

1 čajna žličica crnih pahuljica

3 grančice oregano

1 lisnatog lista

Za kolača od bundeve:


2 osušeni mulato ili ancho chiles, stabljiv i zasijan

1 luk, rezati u osmom

3 češnja češnja


1/4 šalice pekane polovice

1 zvjezdica anis pod

1/4 šalice zlatnih grožđica


1 žlica svježeg origana


1 (15-uncia) može bundeva pire


4 šalice piletine (od krzna pilića), podijeljene


1 čajnu žličicu košer soli


2 žlice biljnog ulja ili lardo

Za masa:

3 1/2 šalice Maseca instant kukuruzni brašno


1 žlica praha za pecivo


2 žličice kosher soli


1 1/4 šalice povrća skraćivanje ili lardo


5 šalice piletine (od krzna pileći)

Prikupiti:

20 sušenih kukuruznih ljuski, široki najmanje 6 cm na dnu

Napravite piletinu: Stavite sve sastojke za piletinu u veliku zalihu. Stavite kuhati preko srednje topline, a zatim smanjite toplinu na polaganoj vatri. Kuhajte 2 sata.

U međuvremenu, stavite kukuruzne ljuske u veliku posudu i prekriti toplom vodom. Potopite dok se ne omekša. (Preskoči ovaj korak ako danas ne popunjavate i isparavate Tamale.)

Izvadite iz topline i pustite pile da se ohladi u zalihi 1 sat. Uklonite piletinu na veliku ploču i stavite zrno u spremnik topline. Rezervirajte za upotrebu u molu i masa.

Kada je piletina dovoljno hladna da se rukuje, rastrgati meso, odbaci bilo koju kožu ili kost.

Napravite krticu: U međuvremenu, topli brojnik visoko. Linirajte list za pečenje s folijom i postavite chiles, luk i češnjak na lim za pečenje. Pržite ispod broilera, okrećući se prema svim stranama. Chiles bi trebao trajati 1 minutu; izvadite kada se pržite, a zatim nastavite grlicu luk i češnjak dok lagano naborani, uklanjajući komade dok su gotovi.

Stavite chile u toplu zdjelicu i pokrijte vrlo vrućom vodom. Neka se natapanje dok ne omekša, oko 30 minuta.

Tostiće pecans i anis zvijezde u maloj, suhoj teglju na srednjoj vrućini do mirisa, oko 3 do 4 minute.

Kombinirajte natopljene piletine, luk, češnjak, pecans, anizu zvijezda, grožđice, origano, pire od bundeve, 2 šalice piletine i sol u miješalici. Pomiješajte se visoko dok ne pročišćavate.

Zagrijte ulje u velikom tavu na srednjoj vatri dok ne treperi. Pažljivo dodajte umak od krumpira i kuhajte, stalno miješajte dok ne postane blago zgusnuta. Dodajte još 2 šalice čaja i nastavite kuhati, često miješajući, još 5 minuta. Okusite i dodajte još soli ako je potrebno.

Učinite masa: U velikom zdjelu, kombinirajte Maseca, prašak za pecivo i sol.

Skratite toplinu povrća i stavite u veliku posudu preko srednje topline dok se skraćivanje ne otopi.

Ulijte u Maseca mješavinu i pomiješajte dok se ne oblikuje mekano tijesto (počnem drvenom žlicom, a zatim se prebacim na moje ruke kako bi bili sigurni da je dobro izmiješana). Želite da masa bude vrlo meka, ali ne i tekućica, poput dosljednosti vrlo mekog pire krumpira. Pokrijte s plastičnom folijom dok ne budete spremni za upotrebu.

Napravite tamale: Ako to već niste učinili, postavite sušene kukuruzne ljuske u veliku zdjelu od topline. Pokrijte s jako vrućom vodom, izvagajte ljuske dolje s teškom pločicom kako biste potpuno potopili i pustite da se natapanje najmanje 30 minuta ili dok ne bude mekan i savitljiv.

Napunite veliki tamalni parobrod s dovoljno vode da biste stigli do stalka gdje će tamale sjediti. Ako nemate tamalni parobrod, postavite žičani stalak na dno velikom loncu s poklopcem koji je čvrsto povezan i dodajte dovoljno vode da biste došli do stalka. Postavite paru na srednju toplinu i poklopac. Nakon što se voda vreli, smanjite toplinu do snažnog pirjanja.

Osušite jednu kukuruznu ljusku na obje strane. Širite oko 1/3 šalice masa na širokom kraju kukuruzne ljuske, koristeći žlicu ili prste da biste ga pritisnuli na svoje mjesto. Ostavite oko 1/2-inčni rub s obje strane, ali ne i dno.

Stavite oko 2 do 3 žlice piletine u nizu u sredini mjere, a zatim pokrijte s oko 1 žlica bundeve kljuna.

Presavijte jednu stranu masa preko punjenja sve dok se dva ruba kukuruzne ljuske ne sastaju, a držeći se na jednoj strani kukuruzne ljuske, povucite drugu stranu prema sredini da biste zajedno pritisnuli dva ruba masa. Presavijte krajnjeg kraja kukuruzne ljuske preko velikog kraja, i stavite na čistu ploču za pečenje. Ponovite s preostalim kukuruznim ljuskom.

Stavite tamales vertikalno, otvorene strane gore u tamale parobrod, držeći ih čvrsto u lonac, tako da se ne razilaze tijekom kuhanja. Provjerite je li voda na neprekidnoj vatri i proizvoditi puno pare. Čvrsto pokrijte i parite dok masa ne bude kuhana, a ne gusta u sredini, oko 45 minuta. Provjerite povremeno i dodajte više vode ako posuda izgleda suha.

Izvadite iz topline i pustite da sjedite, pokrivene, 5 do 10 minuta prije uklanjanja iz lonca. Tamales se također može ostaviti u loncu, prekrivenom čistim ručnikom (a zatim prekrivenom poklopcem za parenje) do sat vremena prije posluživanja. Oni će ostati topli i mekani ako ih želite unaprijed učiniti.

Poslužite s preostalim kljunom od bundeve.

Recipe Notes

  • Pohrana tamalina: Tamales se najbolje jede dan kad su proizvedeni, ali se mogu napraviti, ohladiti, čvrsto omotati, hladiti tjedan dana ili zamrznuti do jednog mjeseca.
  • Ponovno zagrijavanje tamalina: Kako bi ponovno zagrijali nekoliko, stavite tamale (omotane u kukuruzne ljuske) u tavi s 1/4 šalice vode. Pokrijte i kuhajte dok se ne zagrije. Ako zagrijavate cijelu seriju, stavite ih u paru i paru sve dok ne zagrijavate, oko 20 do 30 minuta.