Tofu Tour: Hodo Soy Beanery i Oakland, Kalifornien

Många ser tofu som en blank duk slags mat, något som inte har någon inneboende smak men kan fungera som ett fordon för vad du än introducerar det till. Så de klämmer den och marinerar den och kasta den med alla slags kryddor och aromater. Men folk som växte upp i Asien kan känna en hemlighet om tofu att många Bay Area-medborgare börjar att upptäcka: Om det är bra gjort kan fräsch tofu vara en god mat i sig. Så var kan du lära dig mer om dessa magiska saker och få en smak? Hodo Soy Beanery!

Grundaren av Hodo Soy Beanery, Minh Tsai, längtade efter sin ungdoms tofu i Vietnam och ville introducera denna utsökta mat i väster. Så han bestämde sig för att skapa en hantverksmässig produkt som gjordes i små satser för att bevara den fina smaken och konsistensen av verklig tofu. Han köpte bönor från Clay Family Farm i Illinois för deras höga proteininnehåll och krämig konsistens och började sälja sina tofu- och tofuprodukter på Bay Area Farmers Markets.

År 2009 flyttade Hodo Soy till sin nuvarande plats i Oakland, en tidigare godisfabrik, och ökade sin produktion. Medan bönorna är mekaniserade är mycket av processen fortfarande hands-on, ett lyckligt äktenskap med konst och teknik. En smuts av Hodo Soys färskt sojamjölk, grunden för alla sina produkter, visar på saken. Mjölken är rik och krämig och har en söt, fräsch, lite smaklig smak. Det är inget som de förpackade grejerna från mataffärshyllorna. Jag är inte en sojamjölkälskare men jag drack dessa saker ner som om det var ett glas mjölk!

  Havtaske og Minimalistiske: Valg af Ocean Friendly Seafood

Lokalbefolkningen och turisterna kommer att njuta av touring Hodo Soys obefläckade tofufabrik (datum och biljetter finns online.) Här ser du Hodo Soys särskilda organiska, icke-GMO-sojabönor, från torra bönor till sojamjölk och vidare till tofu och yuba . Du får också chansen att prova några av de många läckra tofu- och sojadisken som Hodo Soy producerar.

Om du inte har tid för en rundtur kan du smaka på Hodo Soy på flera marknader för Bay Area-bönder eller köpa sina produkter på många California Whole Foods Markets och andra lokala livsmedelsbutiker.

• För mer information och anvisningar till fabriken, besök webbplatsen för Hodo Soy Beanery.

Relaterad: Hur man gör sojamjölk hemma

(Bilder: Dana Velden och Hodo Soy Beanery)