Recept: D.I.Y. Umak od hrena

Hren je trnce i gristi okus koji ide ravno do nosa u mozak. Mnogi smatraju da ovaj oštar okus osvaja; volimo ga u salonu koktel i jaje. No, njezin zagriz često je prigušen nedostatkom svježine ili previše konkurentnih sastojaka u umacima od jarrena. Ako stvarno volite hren, onda je svježi put.

Hren je također jedan od tradicionalnih gorkih biljaka postavljenih na selemu tijekom Pashe, pa se tijekom ovog tjedna promatra Pashu treba ga još lakše pronaći u namirnicama.

Pripada obitelji Brassicaceae (Cruciferae), zajedno s zelenim gorušama, brokule rabe i prokulice. Potražite težak, čvrsti korijen; izgleda poput debele smeđe mrkve ili blijedog jama.

Ovdje dajemo približna mjerenja jer puno ovisi o tome koliko je tanka ili debela ili želite da vaš umak bude. Za ostale savjete i recepte (a da ne spominjem prilično glupu web stranicu) pogledajte Vijeće za informiranje o hrenovcima.

D.I.Y. Umak od hrena

Oko pola funta korijen hrena
Vrlo hladna voda
Sol
jabučni ocat

Peel korijen s povrće ljuštenje, a zatim izrezati na male komadiće. Pile ih, u smjenama, ako je potrebno, u procesor hrane. Dodajte dovoljno hladne vode da pokriju oštrice procesora hrane, kao i neke soli. Ako koristite veći procesor od 6 ili 8 šalica, dodajte čajnu žličicu. Ako koristite manji helikopter od 3 ili 4 šalice, dodajte 1/2 čajnu žlicu. PomijeÅ¡ajte dok dobro nariban. Dodajte više vode ako želite loser teksture. Na kraju se pomiješajte u 2-3 žlice jabučnog octa, ili kušajte. Ocat zaustavlja proces brizganja i čuva korijen.

Ovo je najizravniji umak od hrenova kojeg možete napraviti! Ako želite nešto malo nježnije, pomiješajte pripremljenu pripremu napravljenu ovdje s nekim majonezom ili kiselim vrhnjem.

  Poglej! Tiskanje jabolk in hrušk Enzo Mari