Moje Top 10 načina korištenja procesora hrane

Kako napraviti tijesto od svježe tjestenine u procesoru hrane

(Slika: Emma Christensen)

To kriške, to kandidi, to bičevima se hrpa ljetnog pesto u kojem trenutku! Moj procesor hrane jedan je od onih multi-tasking kuhinjskih alata koji stvarno ne mislim da mogu živjeti bez u ovom trenutku. Danas sam mislio da ću uzeti minutu razmišljati o svim čudesnim načinima, velikim i malim, da redovito koristim moje – čineći moj život samo malo jednostavnijim u tom procesu. Evo što sam saznao:

Kako napraviti savršeno pesto svaki put

(Slika: Emma Christensen)

Moram priznati nešto prije ronjenja: Ja vrlo rijetko se trude iskopati druge privitke i oštrice za moj procesor hrane. Jednostavno nisam dobio naviku da ga koristim za rezanje povrća ili nekog drugog pripremnog rada. Većinu vremena ostavljam standardni “rezanci za rezanje” u procesoru za hranu i koristim ga za sve što radim.

1. Šišanje juhe i umacima: To je zapravo bio glavni razlog zašto sam dobio prerađivača hrane na prvom mjestu.

2. Priprema salsasa, klaasica, dezinfekcija i širenja: Uz sve fino rezanje i mljevenje potrebne za ove vrste recepata, procesor hrane zaista čini posao puno lakše.

3. Izrada tijesta tijesta: Nisam vjerovao da će to raditi sve dok ga napokon ne pokušam, a sada ću zauvijek napraviti svoj tijesto u hranjivoj hrani. Tako jednostavno.

4. mljevenje mesa: Sami mljevenje mesa je jeftiniji i sigurniji (osjećam se). Jednostavno sam odrezala komade mesa u komade, zamrznula ih sve dok su rubovi bili kruti, a zatim ih pulsirali u procesoru za hranu dok se grubo ne tlo.

5. Izrada domaće majoneze: Još jedan primjer procesora hrane koji djeluje kao moja treća ruka u kuhinji.

  Recept: jednostavni limun-đumbirski špinat

Kako napraviti domaći kikiriki maslac

(Slika: Emma Christensen)

6. Matice za brušenje: Zaboravite ručnu obradu oraščića – kad želim nekoliko šalica sitno sjeckanih orašastih plodova za desertni recept, to je sve o procesoru za hranu.

7. Izrada maslina: A ako nastavite brušenje matica malo dalje pored ove blistave pozornice, na kraju ćete imati domaće maslac!

8. Brušenje cjelovitih žitarica u brašno: Ovo nije tako savršeno kao i stvarni mlina zrna, ali to dobro funkcionira za male serije specijalnih brašna.

9. Izrada krušnih mrvica i krumpirova mrvica: Stvarno mi se sviđa kako fino procesor hrane može rezati moje kruhove i kolačiće mrvice za stvari kao što su topping mac i sira ili izradu kore od kolača od sira.

10. Šišanje sira: Ovo je zapravo jedan od nekoliko puta kada sam izašao iz jednog od drugih lopatica. Ako moram uništiti cijeli blok od sira za tavu ili sličan recept, procesor hrane to radi u djeliću vremena.

Koji drugi načini redovito upotrebljavate procesor hrane??