Kako “peći” češnjaka u mikrovalnoj

Češnjak roasted in the microwave

Koristim puno pečenog češnjaka u kuhanju. Volim svoj puni okus, poput ljubavno zaslađenog bratića do njezinog oštrijog sirovog oblika. Ako sam na vrhu stvari, pecat ću veliku hrpu češnjaka odjednom i baciti nekoliko glava u zamrzivač za cijeđenje u casseroles i tjestenine salate kao što je ovaj). Ali kad nisam dobro opskrbljena, a kad se nađem s iznenadnom potrebom za nekim glupim češnjakom, to činim brzim putem, načinom na koji ne zagrijte moju kuhinju: u mikrovalnoj, s dodatnim turbo punjačem u pećnici.

Riječ “pečena” je u navodnicima jer to uopće nije prženje. To je parenje. Koristite mikrovalnu pećnicu kako biste češnjakom upalili u glavu, izvanredno brzo. To će vam dati mekani, zgusnuti, kuhani češnjak koji možete koristiti u bilo kojem receptu pozivajući na pečeni češnjak. Neće biti sasvim dovoljno, ali u receptu se ne može razlikovati od dugo kuhanih sorti. I sve u 6 do 8 minuta, za razliku od 50 do 70 minuta koje je potrebno pečenje češnjaka u pećnici.

Ako imate dodatnih 10 do 15 minuta, a ako vam ne smeta zagrijavanje pećnice (ili ako je već grijano), možete peći češnjak na visokoj vatri kako bi ga dobili neki od tradicionalnog pečenog okusa češnjaka. Ali sve dugotrajno djelovanje omekšanja češnjaka već će biti učinjeno – u mikrovalnoj, s manje energije i topline.

  Recept: Salsa-Simmered Fish

Što trebaš

Sastojci
1 ili više glava sirove češnjaka
Maslinovo ulje
Sol i papar

Oprema
Mikrovalna pećnica i pećnica, kao što je stakleni spremnik
Poklopac s mikrovalom, kao što je keramički tanjurić

instrukcije

1. Izrežite vrh svake glave češnjaka, izlažući unutrašnjake češnjaka.

2. Stavite glave češnjaka u posudu za pečenje i iscijedite maslinovim uljem. Lagano pospite solom i paprom.

3. Ulijte oko 1 1/2 žlice vode za svaku glavu češnjaka. (Opcija: Također možete upotrijebiti bijelo vino, za češnjak s vinom.

4. Pokrijte antenu s mikrovalnim poklopcem.

5. Mikrovalna pećnica 50% snage u razdobljima od 3 minute.

6. Provjerite češnjak nakon svakog 3-minutnog razdoblja, poking ga s vilicom kako biste vidjeli kako su nježne češnjaka. (Budite oprezni pri uklanjanju poklopca dok vruća para ispadne.)

7. Nastavite sa mikrovalovima. Nakon 6 minuta, kuhajte u koracima od po jednu minutu, sve dok češnjak nije mekana i lako se probije s vilicom. Stisnite češnjak iz klinčića i upotrijebite u receptu. Ili turbo-pojačajte češnjak dajući mu brzo pečenje!

8. Zagrijte pećnicu na 450 ° F. Zamotajte glavu češnjaka na pari u velikom komadu folije i stavite u posudu za pečenje. (Prvo ispišite preostalu vodu.)

9. Pecite 10 do 15 minuta ili dok se češnjak ne počne bojati.


Želite više pametnih vodiča za dobivanje stvari u kući?
Pogledajte više Kako objaviti postove
Tražimo velike primjere vaše inteligencije u kućanstvu!
Pošaljite svoje vlastite lekcije ili ideje ovdje!

Povezano: 10 Koristi za vaš mikroval koji bi vas mogao iznenaditi

(Slike: vjera Durand)