Sezonsko svjetlo: Napa kupus

Posjetili smo obitelj u Teksasu ovog mjeseca i, zahvaljujući isporukama iz Greenlinea u stilu CSA, bili smo preplavljeni kupusom Napa. Što se može učiniti s glavom – ili tri – ovog svježeg i delikatno okusom povrća?

Napa kupus, poznat i kao kineski ili celerni kupus, blaži je i slađi od običnog kupusa. Njegove bijele stabljike i crinkly, blijed zelene ili žute lišće mogu se jesti sirovo ili kuhano. U azijskim kuhinjama, kupina Napa često se koristi u miješanju krumpirića, juha, knedlija i korejski kimchee. Prekrasno teksturirani, ukrašeni listovi izvrsni su u svježim salatama i palicama. Kad se brašer ili peče, stabljike i lišće postaju nježni, sočni i slatki.

Prošlog tjedna napravili smo salatu od naranče s seamovim uljem i rižinim ocatom, omotali lišće u proljetne / ljetne pecivo, bacali fino listane listove i stabljike u posudu bijelog graha i juha od povrća i napravili brzo pecite s češnjakom, đumbirom i umakom od soje. Još je mnogo od kupusa lijevo, pa mislimo o ovom Napa kupus i crvenom lukom od ozbiljnih jesti i kiselog kupusa s paprikama Umeboshi šljive. Imate li kakvih drugih ideja? Svi smo uši!

Napomena za skladištenje i pripremu: Pohranite cijeli kup naranče u plastičnu vrećicu u hladnjaku do tjedan dana. Za pripremu cijele glave odjednom, izrežite ga pola dužine, uklonite jezgru i nasjeckajte po želji. Ili odvojite i operite lišće po potrebi.

povezan: Upoznajte svoje azijske zelje

(Slika: Emily Ho)

  11 Odrasli koktejli brez alkohola