Dobro pitanje: Da li zvukovi maslaca stvarno rade?

Draga kuhinja,

Volim pržiti s malo maslaca za doručak. Moj problem je da je maslac iz hladnjaka previše hladno da bi se širio. Vidjela sam maslacna zvona u gurmanskim dućanima i u katalogu kuhara. Rješavaju li taj problem?

Hvala,
Bruce

(Na sva dobra pitanja)

Dragi Bruce,

Kupio sam maslac zvono ovog proljeća u zabavnoj trgovini na kraju degustacije vina u Sonomi. Bio je to prvi put da sam vidio jednog. Iako pokušavam smanjiti naprave, morala sam to dobiti. Otada sam vidjela zvukove maslaca, a njihova posuda za posuđe solju svinjske soli sve više i više.

Ovaj dijagram (putem vaše kuhinje) objašnjava znanost o tome kako maslac djeluje:

Da, masnoće zvono radi pristojno, ali lijek dolazi s nekoliko nuspojava. Da bih stisnuo svježi štapić hladnog maslaca u držač u obliku zvona, morala sam ga ublažiti i onda oblikovati štapiću u zvono.

Čuvari zvonika na maslacu također se moraju sjetiti promjena vode svakih nekoliko dana i držati maslac zvono na hladnom mjestu. Moj stan nema hladnu točku. Kada se maslac previše zagrije, maslac kapi s vrha zvona i ide na kupanje u vodi ispod.

Stilski, želio bih da sam čekao da kupim onaj koji se podudara s bojom moje kuhinje, a volim manji stil stranog izgleda Emile Henry Couleurs Butter Pot.

Nekoliko trenutaka koristim moje zvono za maslac, kad očekujem puno tosta, ali evo još dva prijedloga:

  • Mikrovalna omekšavanje: Moja nova mikrovalna pećnica ima “omekšati maslac” postavku koja radi bolje nego što sam mislio da bi to moglo. Ako vam se to dogodi, pokušajte je.

  • Pokušajte s različitim maslacem: Upravo sada koristim maslac iz Ronnybrook Farm. Njihov maslac dolazi u malom okruglom spremniku umjesto sveprisutne štapiće. Maslac Ronnybrook lakše se širi ravno iz hladnjaka.

Ljubitelji maslaca, pogledajte našu arhivu kako biste dobili savjet o tome da masirate svoj slatki kukuruz i recept za biljni maslac.

  Recept: goveji drozgi s hrenovo omako