Da li Microwaving Lemon stvarno daje vam više sokova?

(Slika: Kelli Foster)

Vidjeli smo savjete za dobivanje najviše soka od citrusa. Sve od načina na koji je rezano, valjanje na šalteru i sada, čak i zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici. Pa, što se toplina tiče soka u limunu? A može vam nekoliko sekundi u mikrovalnoj peći pomoći da dobijete više soka od ovog agruma?

Izvorni Savjet

Dok je hladnjak najbolje mjesto za pohranu citrusa kada ga imate više od nekoliko dana, to možda nije najbolje okruženje kada namjeravate juicing. Hladna okolina u hladnjaku uzrokuje membrane koje drže sok u limunima i drugim citrima da se podigne, što u konačnici ograničava njihov potencijal za proizvodnju sokova.

Međutim, postoje razni savjeti koji plutaju oko Interneta koji ukazuju na zagrijavanje limuna 15 do 20 sekundi u mikrovalnoj pećnici prije nego što juicing proizvodi više soka. Zagrijavanje plodnih djela omekšati ohlađene, čvrste membrane, dopuštajući soku da struji više slobodno.

(Slika: Kelli Foster)

Metoda ispitivanja

Da biste testirali ovaj savjet, samio sam tri šarže limuna, približno jednake veličine i težine.

Počela sam juicing dva limuna koji su bili pohranjeni u crisper ladicu hladnjaka. Bile su hladne i čvrste, kao što biste očekivali od citrusa koji su se povukli ravno iz hladnjaka.

Uklonio sam još dva limuna s hrskavom i zagrijavajući cijele limune u mikrovalnoj pećnici na visokoj snazi ​​10 sekundi. Zatim ih izrežem na pola i sokao oba limuna.

Naposljetku, izvadio sam još dva limuna od hrskavice i zagrijavajući cijele limune u mikrovalnoj pećnici na visokoj snazi ​​20 sekundi. Zatim ih izrežem na pola i sokao oba limuna.

(Slika: Kelli Foster)

Rezultati

Rezultati su bili još bolji nego što sam očekivao. Limune koje su bile izravno iz hladnjaka proizvele su tek nešto manje od 2/3 šalice soka. Limuni koji su mikrovalni 10 sekundi više se nisu osjećali svježim do dodira, ali se i nisu osjećali toplo. Ovi limuni pokazali su vrlo malo poboljšanje, proizvodeći točno 2/3 šalice soka.

  5 Piletina Recepti Mi smo uzbuđeni zbog ovog tjedna

Microwaving limunama za 20 sekundi ostavio ih osjećaj samo malo toplo i mekše od limuna koji su izdvajali ravno iz hladnjaka. Ovi limuni su proizveli 3/4 šalice soka – znatno više od prethodnih u serijama.

Presuda: Ovo je napetost za um!

Završne bilješke

Ovaj mali korak svakako je vrijedan ako planirate sok limunova ili bilo koje druge vrste citrusa, a 20 sekundi na vrhu najbolje mjesto za početak.