Camembert Lover? Isprobajte ovu verziju koze: Camellia u crvenoj boji Hill Farm

Sjećam se da idem na tržnicu poljoprivrednika u San Franciscu mnogo prije nego što se preselio u zgradu trajekta, kada je Embarcadero još bio na parkiralištu. Svaki domorodac u San Franciscu hvali bi se za to s “ja sam to znao kad …” vrsta nostalgije i ponosa.

I još davno, bio sam i čest posjetitelj štanda na crvenom brežuljku, prije nego što je postao ono što je sada: punopravno, užurbano postrojenje za proizvodnju sireva s dosegom izvan tržišta poljoprivrednika Sjeverne Kalifornije. I tako, kad sam to vidio u mom sada rodnom New Yorku, nisam mogao pomoći, ali sam se osjećala malo gnjavažom za one djetinjske dane kada bih se hvatala, uzimajući uzorke Redwood Hill slatkiša s mini drvenim jezičnim depresorima.

Redwood Hill Farm je u vlasništvu obitelji i djeluje od 1968. godine u malom gradu Sonoma Sebastopol, oko šezdesetak milja sjeverno od San Francisca. To je također prva mliječna koza u Sjedinjenim Državama koja je certificirana humana.

U ranim danima sjećam se uglavnom jogurta i svježeg sira. Voljela sam one sireve, pahuljaste i sretno žvarke.

Sada, Redwood Hill ima širok izbor mliječnih proizvoda, a svi su to 100% kozjeg mlijeka. Posebno bih bio nepoželjan da ne spominjem ozbiljno ukusan cheddar od kozje odreske Redwood Hill Farm, koji vjerojatno zaslužuje zasebnu dužnost da bi to učinila odgovarajućom pravdom.

Camellia je 5 oz. okrugla, napravljena u camembert stilu. Razlika je u tome što je Camellia napravljena s kozjim mlijekom, dok su svi tradicionalni camembertovi s kravljim mlijekom. Camellia je buttery, definitivno podsjeća na brie ili camembert, ali ima malo igrati, travnati-goaty okus. Rekao bih da je blago i slatko iznad svega, a manje obojena od gljiva i zemlje od vaših tipičnih brie ili bloomy.

  25 mešanice začimb iz celega sveta

Umjesto da obuče slamnatu unutarnju pastu poput većine ostalih sireva obojenih sireva, iznutra je bijela. Nemogućnost koza da zadrže beta-karoten iz hrane koju jedu, a sir je snijega, a ne maslac; beta-karoten daje žute nijanse za sir, pa tako svaki kozji sir, mlad ili stariji, ima hrskavu bijelu boju.

Kada se na sobnoj temperaturi, sirovi sir odozdo iznutra. Svaki dio nosi ugodnu glatku, širljivu teksturu. Krastava je ukusna i nosi više okusa nego što je ispod. Slučajno sam pio prilično neškodljiv Pinot Grigio dok sam kušao sir, a uparivanje povećavalo je iskustvo svakog.

Uzgoj, sirevi Redwood Hill bili su objava za mene, a ja ih se zapravo mogu sjetiti u sjećanju. Moja je mama bila velika navijačica kakva jesam, a ako sam imala sreće, svaki tjedan donosimo kuću od nečega novo na tržištu. Sada nitko od nas ne treba čekati u subotu ujutro, jer se sire sve lakše naći, bez obzira na obalu, Istok ili Zapad.

Pronađi: Redwood Hill Farm Sličice se mogu naći pomoću svog prodavača trgovine na njihovoj web stranici ili naručivanja putem interneta.

Nora Singley nekoć je bio siromasni i ravnatelj obrazovanja u Murrayovoj trgovini sirovima u New Yorku, gdje nastavlja podučavati klase sira za javnost. Trenutno je TV kuhar na The Martha Stewart Showu.

Related: Što mogu učiniti s Camembert Cheese?

(Slike: 1. Victoria Pearson putem zajedničkih zajednica, 2. Nora Singley)