Från köket … La Cucina Povera

La cucina povera är en italiensk fras som betyder “matlagning av de fattiga” eller “bonde matlagning.” Detta hänvisar ofta till ett nu modernt sätt att italienska matlagning, populariserad av Mario Batali och brukar involvera entrails, på något sätt.

På djupare nivå återspeglar den en nödvändig filosofi som är vanlig i alla kulturer: att göra med vad du måste förvandla ödmjuka ingredienser till rätter som är mer än summan av deras delar.

Jag kom över den här frasen i en artikel från Food & Wine. Författaren bestämmer sig för att leva sitt skafferi för en helg, utan några sista minuten resor till livsmedelsbutiken. Han upptäcker det la cucina povera är verkligen en sinnesstämning. Han säger…

“Det är en sak att slå dina läppar underligt på de kraftfulla smakerna av cucina povera. Det är ganska annat att spendera $ 40 för Laudemio olivolja och importerade bönor. Och när du befinner dig i en toskansk by tar du kursen på sju dagar cucina povera den ena italienska semesterpaketet erbjuder för ungefär $ 2000 – ja, du är lite avstånd från bönderna, andligt om det inte är geografiskt. Lärdomarna från cucina povera är någon annanstans. ”

Mina skåp är fyllda med dal, risnudlar, helkorn, konserverade tomater och andra ingredienser som jag har samlat under det gångna året. Mina hyllor stöter på mat – alldeles för mycket för en person. Det är både en utmaning och ett ansvar att använda den här maten bra. Så jag beslutade att följa andan av cucina povera i mitt eget kök denna månad.

Anden av la cucina povera handlar om att omfamna begränsningar och upptäcka den läckra kreativiteten som kan vårda från att göra med vad du har – vilket är mycket i linje med vårt uppdrag här i köket. Vår kultur driver oss hårt motsatt, naturligtvis, vilket är vad författaren talar om när han säger:

“Amerika ger oss fler val än vad vi behöver: för många kanaler, för många Benjamin Moore-lacker, för många sätt för Starbucks att överbelasta dig. Slutligen lär du dig att handla först och fråga frågor senare. Så här hittar du dig själv att köpa en $ 40 flaska olivolja när det du verkligen är hungrig på är en tallrik med bönor. ”

Jag ska äta min tallrik med bönor resten av denna månad och i februari, motståndskraftigt mot sista minuten resa till mataffären. Jag vill se vad som händer. Längs vägen hoppas jag kunna erbjuda tips för att använda den burken av kikärter eller halvpåse ris som sitter runt juli.

Vad finns i dina skåp som du vill använda den här månaden?