5 stvari koje morate znati o pećnici za bolje pečenje

Kako napraviti cijeli pšenični sendvič kruh

(Slika: Emma Christensen)

Pečenje je jednako dijelom znanosti i umjetnosti. Jednom kad ste marljivo izmjerili, izmjerili i izmiješali tijesto ili tijesto, još uvijek morate pročišćavati kroz stvarni postupak pečenja. Ovo je kada poznavanje vašeg pećnice postaje razlika između prekrasnog pečenog dobra i tako-tako jednog.

Evo pet najvažnijih stvari koje trebate znati o svojoj peći za bolje pečenje.

5 stvari koje morate znati o pećnici za bolje pečenje

1. Ako je pećnica plin, električna ili konvekcija.

Važno je znati pecite li u plinskoj, električnoj ili konvekcijskoj pećnici jer taj element ne samo da određuje odakle dolazi toplina, već i kako se toplina pomiče oko peći. Većina plinskih pećnica zagrijava se s dna s vršnim elementom na vrhu. Električne pećnice se također zagrijavaju s dna, ali s električnim kalrodom koji ciklusira i isključuje tijekom cijelog ciklusa pečenja. Pećnice s konvekcijom imaju i izvor topline, ali također su opremljeni ventilatorima koji ispuhavaju vrući zrak kroz pećnicu radi bržeg pečenja.

Upoznajte vrstu pećnice

  • 5 Važne stvari koje treba znati o pečenju u plinskoj pećnici
  • 5 Važne stvari koje morate znati o pečenju u plinskoj pećnici
  • 5 Važne stvari koje treba znati o pečenju u konvekcijskom pećnici

2. Koliko dugo stvarno potrebno je prethodno zagrijati.

Nedavno sam radio u lijepoj studijskoj kuhinji dok je posada za popravak postavila jednu od vrhunskih peći. Jedan od popravljača napomenuo je da se ljudi često žale na njihovu novu pećnicu da ne rade ispravno, ali većinu vremena jednostavno nisu dopuštali da se pećnica zagrije dovoljno dugo. Ove ogromne peći mogu trajati 45 minuta do 350 ° F! Moja vlastita pećnica traje oko 30 minuta da se zagrije, što znam samo zato što sam uložio u pećnicu termometar.

  Najbolji način da odaberete, spremite i obnove kruške

Budi strpljiv: Predgrijavanje peći? Pričekajte još jednu minutu … ili više

3. Treba vam pećnica termometar.

Termometar pećnice je alat koji se ne može pregovarati za bolje pečenje. Ne postoji lakši način da znate kada je vaša pećnica pravilno predgrijana, ako je vruća ili hladno ili ako ispravno radi osim kod pećnice. Nakon što instalirate termometar za pećnicu, ispitajte ga na nekoliko različitih mjesta u pećnici tijekom pečenja. Pet stupnjeva razlike u zagrijavanju pećnice možda neće biti kritično kada pečete hrpu čokoladnih kolačića, ali važno je ako želite svladati soufflés.

Više o grijanju pećnice

  • Kuhinjski uređaji: pećni termometar
  • Što je tako posebno oko 350 ° F?

4. Kada je zadnji put očišćen.

Možda to zvuči više kao posao, a manje o upoznavanju svoje peći, ali čistoća vaše pećnice može mnogo odrediti o njegovoj izvedbi. Dirty grijaći elementi ili krhotine u pećnici, kao što neki pite punjenje koje bubble over tamo, može stvoriti topla ili hladna mjesta u pećnici. Svaki put kada koristite pećnicu koja posjeduje novu napravu, provjerite iznutra i dajte joj brzi brisanje prije predgrijavanja.

Očistite pravu pećnicu: 5 Pametni savjeti za čišćenje pećnice

5. Moraš je i upotrijebiti.

Želite li znati kako koristiti pećnicu? Morat ćete započeti pečenje, prženje, brkanje i plaćati pozornost dok ste na njemu. Ovo je doista najbolji način da upoznate svoju pećnicu intimno. Da li kolačići na lijevom kutu brže smeđuju druge? Naučit ćete rotirati list za pečenje na pola puta kroz pečenje. Da li cupcakes smeđe prebrzo na dnu? Naučit ćete ih ispečiti na višoj pećnici. Uzimajući bilješke o izvedbi vaše pećnice kada ispeći kolačiće ili kolače, učinit će vam bolje pekare.

  Najboljši način za zamrznitev in pogrevanje palačinke

Zabrinuti zbog vrućih mjesta? Koristite isjeckanu kokos kako biste pronašli vruću točku pećnice