5 saker att veta om att köpa en stativmixer

Så du bestämde dig för att du ska köpa en stand mixer? Jippie! Det finns några saker att veta innan du går till din närmaste köksbutik. För att börja med, vilken storlek skål behöver du? (Kommer 3,5 kvartaler vara tillräckligt stora för dina jobb? Behöver du något som kan rymma 6 kvartaler?)

Fortsätt läsa för att ta reda på fem saker du borde veta innan du köper en mixer.

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

1. KitchenAid är inte ditt enda alternativ.

Det är klassiken, men det är inte det enda spelet i stan. Massor av företag gör stativ mixers! Till exempel har Cuisinart, Hamilton Beach, Bodum och Sunbeam stand mixers på marknaden (och vanligtvis för mindre pengar än en KitchenAid!). Om du dör för en stand mixer men orolig för hur mycket pengar du måste gaffla över, kanske du vill överväga en av dessa andra alternativ.

Relaterad: 5 Frågor att fråga dig själv innan du köper en KitchenAid (eller någon mixer)

2. Det finns två stora skillnader.

Den stora designskillnaden mellan de olika ställblandarna är hur du får skålen på plats för att starta blandningsprocessen. Vissa har en lyftmekanism som lyfter hela skålen upp för att möta paddla eller visp. De andra har ett lutat huvud som stenar fram och tillbaka för att ge dig tillgång till skålen. Det lutade huvudet behöver rum – bakom det och ovanför det! – för att flytta. Om du är kort på ett utrymme och måste ha en stativ mixer, kan en hiss vara vägen att gå.

  5 Tecken du behöver sätta tillbaka din diskmaskin

Läs mer: Ska jag köpa en Tilt-Head eller Bowl-Lift KitchenAid Mixer?

(Bildkredit: KitchenAid)

3. Du kanske behöver köpa några extra bilagor.

Om bländaren du tittar på bara levereras med ett vanligt metall eller belagt blad, rekommenderar vi att du i stället får ett silikonskrapa blad. Silikonkanterna på detta blad kan göra vad din gummispatel gör, så du behöver inte stoppa mixern och göra det själv.

Dessutom har människor starka åsikter om C-formade deghakar kontra spiral. Om du ska blanda mycket deg, är spiral din bästa satsning, eftersom degen tenderar att klättra i de C-formade krokarna.

(Bildkredit: Emma Christensen)

4. Anslutningsporten är en bra bonus.

Du kan hitta en mycket grundläggande stativ mixer för $ 35, men det kommer inte att ha en port bilaga. Få en med ett portfäste och du kan köpa alla slags bonusverktyg, vilket innebär att du kan använda stand mixer för mycket fler uppgifter. Olika bilagor inkluderar saker som pasta tillverkare och köttkvarnar. Obs! KitchenAid är den enda med en ismaskinanslutning vid denna tidpunkt.

5. Wattaget spelar ingen roll.

Ska du få en stativblandare som suger 800 watt eller 325 watt? Det visar sig inte riktigt. I det här fallet är det listade effektvärdet faktiskt hur mycket strömblandaren förbrukar – inte hur mycket strömmotorn producerar. Du kan faktiskt välja den med lägre strömförbrukning och spara energi samtidigt som du får samma blandningsresultat.

Läs mer: 6 saker du borde veta om din nya stativmixer

Vilken typ av mixer har du? Skulle du köpa det igen om du var tvungen att?

  Jag målade mitt hela kök med kritfärg