Visste du att du kan äta pumpa löv?

(Bildkredit: Coco Morante)

När det gäller trädgårdsskötsel har jag mer en förmåga att döda växter än att producera någon form av framgångsrik skörd. Som sådan har det gått min man att ta full avgift för att ha en tendens till vår sommardrädgård, och hans mest värdefulla växt är denna enorma, entusiastiska pumpa vin.

Dess produktion kommer att vara av Halloween carving sorten, inte så bra för att äta. Lyckligtvis har jag fortfarande några planer för sina mindre, yngre löv, vilket som det visar sig är ätliga och populära i många kök!

En av de yngre pumporna lämnar, lämplig för matlagning.

(Bildkredit: Coco Morante)

Hur man förbereder pumpa löv

Täckt i fuzz och med en tjock, fibrös ryggrad, är pumpkinblad inte allt så intuitivt ätbart. De tar lite förberedelser innan du kan använda dem i recept.

Den bästa beskrivningen jag har sett av denna process skrevs av Laina Poon, en före detta fredskorps frivillig i Malawi, där pumpablad är en vanlig ingrediens. I sin artikel i Countryside Magazine beskriver hon en enkel metod:

Hur man lagar pumpor löv

När du har avstängd en hög med pumpa löv kan du laga dem på olika sätt. I Malawi simmeras de helt enkelt med tomater bara några minuter tills bladen är ömma.

Italienska pastaruppskrifter inkluderar bladen och stjälkarna, blancheras kort och stekas sedan med olja och vitlök innan de kastas med hackade tomater. Den malaysiska skålen Pucuk Labu kombinerar mindre, ömma pumpablad och skott med ansjovis, vitlök och skivad lök, alla kokta i rik kokosmjölk.

Vad tycker om Pumpkin Leaves Taste?

Åh, och för smaken beskriver Earl från El Perfecto dem enligt följande:

“Pumpa gröna saknade bitterhet som andra gröna tenderar att ha, vilket överraskade mig. Det kan vara de sötaste gröna jag har ätit. Även min son och fru tyckte om dem. Smaken påminde mig om en blandning av gröna bönor, broccoli, spenat och sparris. ”

Har du någonsin lagat pumpa löv? Vilka andra trädgårdsgods du lagar med det kan andra kasta på komposthopen?