Vilken storlek kyckling ska jag köpa för grillad kyckling?

Stekt kyckling är alltid en bra idé. Jag tror inte att jag någonsin har ätit på att göra det – särskilt aldrig på en söndag när jag ska ha någon den kvällen till middag och sedan planera en vecka med måltider som gör det mesta av det. Och om du inte lagar din grillad kyckling över en bädd av grönsaker … ja, du har något gott att se fram emot att försöka!

Men en av de viktigaste lärdomarna jag har lärt mig om rostade kycklingar kommer från Ina Garten (om du inte har hört – hon har en väg med kyckling). Denna lektion är på vilken storlek kyckling att köpa.

En 5-pund fågel gör den bästa rostkyllan

Ina lagar bara fåglar som är fem till sex pund, med fem pund som bäst. Det här är ett användbart råd när du ser dig själv när du tittar på fjäderfä som försöker bestämma vilken som ska göra den läckra och mest smakrika grillad kycklingmiddagen. En fem pund kyckling kategoriseras vanligtvis som en “roaster”. Dessa fåglar är vanligtvis mindre än 8 månader gamla, extremt smakrika och är mindre benägna att laga sig som en större, sannolikt äldre (i åldern) fågel.

Jag har märkt att även mindre fåglar (tänk runt fyra och en halv kilo) ger en ännu bättre grillad kyckling – men de kan vara speciellt knepiga att hitta i livsmedelsbutiker. De är alltid de första som går på min hela mat och Hannaford. (Oddsen att spåra dem ner från min lokala coop är bättre.) Kycklingar som väger cirka fem pund är lättare att ta hand om och gör fortfarande till en bättre grillad kyckling än de som är närmare sex pund.

  Hur man värmer potatismos: Den bästa, enklaste metoden

Därifrån kan du spackcock, truss (eller inte!), Saltlake, smör och basta din väg till vad din idé om den perfekta grillad kycklingen är – men börja med en fem pund fågel och se skillnaden det gör!

Få ett recept: Hur man rostar en kyckling

Vilken storlek kyckling köper du för grillad kyckling? Märker du en skillnad? Kan du hitta mindre fåglar i mataffären?