Smooth & Citrusy Winter Cocktail Recept: Orange Old Fashioned

I veckan tänkte jag på att pita två cocktails mot varandra för att hedra Super Bowl. Då insåg jag att det här är 10-minuters Happy Hour, betoning på minut, och två cocktails skulle inte passa vårt behov av snabbhet. Istället valde jag en ultimat cocktail som kommer att få dig att komma ut segern – oavsett vilket lag du rota för.

Som en drink, om du börjar med kvalitetsingredienser kommer du att hamna med mycket bättre resultat. Den här veckan tog jag en liten sats råg från baren. Gjord av Knob Creek, bär flaskan en liten röd insignia som säger “Patiently Aged.” Nu är det hur du får en bra happy hour på 10 minuter: låt någon annan göra den svåra delen!

Den hantverkare och bourbon-bommen har lett till en spik i liten batchbonproduktion. Som namnet påstår är detta bourbon verkligen gjort i mindre satser. Vanligen häller små batch-sprit upp en förebyggande stil av sprit, vilket innebär att de är i ditt ansikte med smak och aromer och det finns ingen kvarhållning på alkoholen. Denna valp är 100 bevis, men du skulle aldrig veta det. Det är extremt smidigt med vanilj och varma kryddor – perfekt för parning med apelsinfärg.

Dagens cocktail sätter en orange spin på den klassiska gammaldags med en tjock skiva apelsinskal och orange bitter istället för den traditionella Angostura. Under dessa vinteriga månader föredrar jag krydden av råg istället för traditionella bourbon, så in i denna dryck gick Knob Creek Small Batch Rye Whiskey.

Häll en ikväll och du kommer att se: du kommer att kräva detta på Super Bowl Sunday också!

  Slå värmen med toskansk pasta sallad för middag


Orange gammaldags

Gör en drink

 • 1

  sockerkub, eller 1/2 tsk socker

 • 3

  streck orange bitter

 • Splash of club soda

 • Stor skal av orange zest

 • 2 ounces

  råg

På en gammaldags eller kort glas placerar sockerröret (eller 1/2 tsk socker). Tillsätt bitterarna och ett stänk av läsk.

Använd en muddler eller en sked för att krossa sockret tills det är upplöst. Jag gillar att lägga till apelsinskalan här också. Krama den för att uttrycka oljorna, köra den runt glasets kant och mudda den rätt in med bitter och socker. Detta får den mest färska apelsinmakten i cocktailen.

Tillsätt is och råg. Rör och njut.

Maureen C. Petrosky skriver vad hon vet, mat, sprit och fester. Författare till The Wine Club, hon visas regelbundet på TODAY-showen för att dela sina vices och råd med världen. För mer information kolla www.maureenpetrosky.com eller följ henne på twitter @maureenpetrosky

(Bilder: Maureen Petrosky)