Recept: Watermelon Mimosas

Watermelon mimosas är bara det du behöver för sommarbrunch. De är lätta, söta och bubbla att dricka och bortom lätt att göra. Gör en snabb vattenmelonspuré – ett underbart sätt att använda överflödig vattenmelon och en uppfriskande drink allt på egen hand – och blanda med en fin torr Champagne eller Prosecco.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

En regnbåge av Agua Fresca

Vattenmelonspuréen i denna dryck baseras på en klassisk agua fresca. Blanda vattenmelonbitar med lite limejuice och spänna den i en kruka. Vattenmelonsaften kan göras i förskott och kylas före servering.

Nästan varje mousserande vin kan läggas till vattenmelonsaften, men välj något på torrare sidan, som en brut Champagne, Prosecco eller Cava, för att balansera vattenmelons sötma.

Vattenmelonmimosor

Serverar 2

  • 2 koppar

    kubad vattenmelon, företrädesvis kyld

  • 1 tesked

    färskpressad limejuice

  • 2 koppar

    kyld Prosecco, uppdelad

Placera vattenmelon, limejuice och 1/4 kopp Prosecco i en mixer och blanda tills den är jämn. Spänn genom en finmaskningsfilm i en skål eller en burk. Dela vätskan mellan 2 glas och topp med resterande Prosecco.

Receptanteckningar

Gör framåt: Den ansträngda vattenmelonbasen kan tillverkas och kylas upp till 1 dag i förväg. Blandningen kommer att separera, så ge den en hjärtlig omrörning före toppning med alkoholen.

  Recept: Vegetarisk Matzo Ball Soup