Recept: Upp och ner köttbunke

(Bildkredit: Christine Han)

Den mest populära basen för en middagskål i mitt hushåll är alltid densamma: pasta. Min man har pastaens kärlek i hans blod, och han skulle vara helt nöjd med en massiv tallrik spaghetti och köttbullar varje natt.

Medan jag delar hans kärlek till pasta, vill jag inte ha en stor skål med det varje natt. Jag har funnit att friska köttbullar och bolognese kan vara mycket bra på grönsaker istället. Men du behöver inte ge upp pastaen helt. vänd bara skålen!

(Bildkredit: Christine Han)

Vänd skålen!

Vad betyder det att vippa skålen? Det är enkelt: Ta din favorit kött-tung måltid – tacos, köttbullar, en biffmiddag – och vänd den upp och ner genom att fylla din skål med grönsaker först och använd sedan köttet (och kolhydraterna) för att lägga upp skålen med smak.

De fem skålarna i denna serie börjar med en snabb, 30-minuters bas av grönsaker, och de är toppade med kött från frysen eller din mataffär varmvål. Lätt, snabbt, bra!

Vänd på pastaskålen

Inspirationen för denna skål kom delvis från Elisabeths inspirerade recept på kalkonbettbollar över gröna, och delvis från Joys smarta användning av pasta som “krutonger”. För en weeknight måltid, är det inte meningsfullt att börja med en skål med lättkokta gröna och vitlök, pepped upp med lite rostad rödpeppar från en burk och sedan avsluta allt med en saftig köttbulle och en liten handfull pasta?

Förhindra inte grönsakerna till sidan; här är de kryddiga senapsgreenarna en god säng för köttbullarna, och ett par parmesaner och en handfull småkokta pastaprodukter gör att detta känns både tröttande och fräscht.

  Vad kan jag göra med vaniljpasta?

(Bildkredit: Christine Han)

Vad finns i skålen

Tips och genvägar för en snabbare middag.

  • Grönsaker: Senapgrönsaker är en kryddig, intressant bas för rika köttbullar. Var noga med att tvätta dem ordentligt; senapsgreenar är notoriskt sandiga. Du kan ersätta Kale, Chard eller annan köttig grön.
  • Extra: Ditalini pasta, kokad al dente, gör en härlig “crouton” här – liten nog att ligga mellan bladen av senapsgreen.
  • Kött: Köttbullar eller annan chunky pasta sås med tomater toppa den.

Gör köttet

För kötttopparen, använd frysta köttbullar värmda i sås, eller köp köttbullar från en lokal italiensk fog.

  • Hur man gör köttbullar
  • Hur man gör köttbullar i långsam spis
  • Snabb Turkiet köttbullar över gröna

Upp och ner köttbulle

Serverar 4

För skålen:
2 matskedar olivolja

1 liten rödlök, tunt skivad


4 vitlöksklyftor, krossad


1 stort gäng senapsgreen, ca 3/4 pund, tvättas och grovhackad


6 uns rostade paprikor, dränerade av alla vätskor och fint tärningar


1 kopp torkad ditalini pasta

Kosher salt och nymalt svartpeppar

För pålägg:
16 stora köttbullar i tomatsås, uppvärmd
1 (4 ounce) bitar Parmesanost

Låt en medium gryta saltat vatten koka över hög värme. Under tiden lagar du lök och senapsgreen.

Värm oljan över medelhög värme i en stor holländsk ugn eller djupspiset tills det skimrar. Tillsätt röda lök och vitlöksklyftor och sauté tills gyllene, ca 5 minuter. Tillsätt senapgrönsakerna och koka tills de är vilda men inte helt mjuka, 5 till 6 minuter. Medan senapens grönsaker lagar matlagning, laga ditalini i saltat vatten tills det är ömt. Dränera.

När senapgrönsakerna är klara, ta bort från värmen. Tillsätt den kokta ditalini och tärnade röd paprika, krydda med salt och peppar och kasta för att kombinera.

Dela den senapgröna blandningen mellan 4 stora skålar. Topp med köttbullarna och en såsocka. Använd en grönsaksskalare för att raka parmesanost över skålarna och servera.

Receptanteckningar

  • Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.

Styling Credits

  • Matstyling av Brett Regot