Recept: Sour Cream and Dill Cucumber Salad

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Alla behöver ett go-to-recept för sommar cookouts och potlucks, och denna färska gurksallad är absolut svaret. Crunchy gurka skivor, skarpa röda lök och doftande färska dill kastas i en smaksatt surkräm dressing för en sommar sida som är omöjligt att inte falla för. Det går bra med vad som helst på grillen – hamburgare, korv, kyckling eller biff – och jag garanterar att din familj och vänner kommer att fråga dig receptet.

Sour Cream & Gurka Salad: Se videoen

Hemligheten till en Crisp (inte soggy!) Gurka sallad

Denna enkla sallad kommer att glädja alla i din folkmassa. Det är coolt, krämigt och skarpt på en gång – ett måste för varma sommardagar. Men för ofta läcker vatten i grönsaksbaserade sallader ut i dressingen som salladen sitter, vilket gör att förbandet blir tunt.

Lösningen? Salta gurka skivorna i förväg. Detta gör det möjligt för dem att inte bara släppa ut något av deras vatten (för att hålla dem extra krispiga), men hjälper också till att säkerställa att förbandet inte förlorar en uns av dess rikedom. Du kan förbereda resten av ingredienserna medan gurkorna sitter – och lita på oss, det extra steget är värt det.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)


Sour Cream och Dill Gurka Salad

Serverar 4 till 6 som sidovägg

Förberedelsetid: 40 minuter

 • 2 pounds

  gurkor (ca 4 medium), skalade och tunt skivas tvärs

 • 1/4 kopp

  gräddfil

 • 1 matsked

  äppelcidervinäger

 • 1 matsked

  olivolja

 • 1 tesked

  Dijon senap

 • 1

  liten rödlök, halverad och tunt skivad

 • 1/4 kopp

  hackad färsk dill

 • Kosher salt

 • Nymalen svartpeppar

Placera gurkorna i en stor colander och kasta med ett par stora saltknippar. Sätt kolven i en stor skål eller i diskbänken och låt gurkorna stå 30 minuter vid rumstemperatur för att släppa ut lite av deras vatten. Samtidigt vispa grädden, vinäger, olja, senap, en nypa salt och några par paprika tillsammans i en stor skål; avsätta.

Torka försiktigt gurkorna med en pappershandduk. Lägg gurkorna, röda lökar och dill till dressingen och kasta försiktigt för att kombinera. Smak och krydda med salt och peppar efter behov.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.

  Recept: Grodd-Up Tonfisk Nudelpasta