Recept: Lätt Crispy Chicken Carnitas

Carnitas av vilken typ som helst (inklusive persika!) Är en av mina mest favoriträtter att göra, med sitt ömda saftiga kött och bruna kanter. Jag trodde alltid att de som inte ätit fläsk saknade ute – tills nu. Det visar sig att kycklingcarnitas är en vacker, utsökt sak.

Snabbt ugnsbräda kycklinglår i samma Carnitas kryddor, och efter en snabb stans under broiler har det strimlade, smakrika köttet samma krispiga bitar som är kännetecknet för en bra tallrik med fläskkarnitas. Ta bara några tortillor, och kyckling tacos ligger till hands!

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

Benlösa, skinnlösa kycklingslår är det här valet här, eftersom de lagar mat snabbt och håller sig gott och saftigt. Krydda dem med kummin och torkad oregano, lägg dem sedan på en säng med lök och vitlök och bräda i bara 40 minuter i ugnen. Torka ut kokvätskan och spara efter fuktning senare, skur sedan kycklingen rätt i bakningsskålen och bröda tills den är guldbrun och skarp vid kanterna. Slå den med lite färsk limejuice precis i slutet för friskhet, och middagen är klar.

Förutom att använda carnitas i tacos, gillar jag att använda den för att lägga till protein till en stor sallad vid lunch eller hugga upp kycklingen för mördare quesadillas. Det finns många alternativ här när du låter ugnen och broiler göra allt hårt arbete!


Lätt Crispy Chicken Carnitas

Serverar 4 till 6

 • 1/2

  medelgul lök, tunt skivad

 • 2 kryddnejlika

  vitlök, snitt skivad

 • 2 1/2 pounds

  benfria, skinnlösa kycklingslår

 • 2 teskedar

  kosher salt, plus mer efter behov

 • 1/2 tesked

  torkad oregano

 • 1/2 tesked

  malda kummin

 • 1/4 kopp

  vatten

 • Juice of 1/2 medium lime

 • Serveringsalternativ: uppvärmda tortillor, avokado skivor, färsk koriander, tärad vitlök, varm sås, lime kilar

Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F. Placera lök och vitlök i ett jämnt lager i en köttfärsäker 9×13-tums bakfat. Placera saltet, oregano och kummin i en liten skål och rör om att kombinera. Stänk över kycklingen, lägg sedan kycklingen i ett jämnt lager över löken. Tillsätt vattnet.

Täck försiktigt med aluminiumfolie och bräda i ugnen tills kycklingen är kokt igenom och mycket öm, cirka 40 minuter. Under tiden, passa en stor colander eller fin-mesh sil över en värmebeständig skål; avsätta.

Placera bakfatet på en värmebeständig yta och avtäck. Vänd ugnen på bröd. Ta bort kycklingen till en tallrik; häll matlagningsvätskan i 2 koppmått. Återvänd kycklingen till bakfatet och sprida sig i ett jämnt lager. Använd 2 gafflar, torka kycklingen i stora bitar.

Broil tills kycklingen är brunad och skarp runt kanterna, ca 5 minuter. Kram limesaften över kycklingen och rör om att kombinera. Smak och krydda med salt och fukta med lite av den reserverade matlagningsvätskan om det behövs. Servera i tortillor med önskade toppings.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.

  Recept: Ina Gartens spanska Tapas Peppers