Recept: Klassisk Pimentoost

(Bildkrediter: Tro Durand)

Det finns inte många matar som du ser i lunchboxen på en kindergartner och på den fanciest hors d’oeuvre diskens. Men det enkla nöjet med pimentoost är ett sätt att leva för många södra människor, som förekommer överallt från begravningsspridningar, till tefestivaler, till picknickfiltar.

Här är mitt eget familjen recept på pimentoost – det klassiska receptet vi söderälskare älskar.

(Bildkrediter: Tro Durand)

Pimentoost (eller pimenna eller mentoost, beroende på varifrån du är), blandningen av skarpa cheddar, sötpittiga pimiento paprika och rikmajonnäs är mycket mer än summan av dess delar. Det är en krämig, något söt och lite skarp spridning. När det är korrekt gjort är det också lite punchigt, precis som de bästa södra värdinna som tjänar det.

För den här författaren slår det speciellt på sommaren och besöker farföräldrar, där smörgåsar med kall pimentoost var en välkommen lättnad från Texas-värmen.

Det finns så många sätt att göra pimentoost eftersom det finns kockar som gör det. Det kan vara tjockt eller slätt, kryddigt eller mildt, komplext eller enkelt. Vissa kockar använder endast hembakat majonnäs, andra svär vid hertigens eller Hellmans, och några tillägger gräddeost.

Och du kan servera den med selleri pinnar, använda den på grillade ostsmörgåsar, eller använd den istället för majonnäs i deviled ägg. På The Varsity i Atlanta används den till och med som en burgare topping.

Efter min mammas exempel tycker jag om att pipa den inuti delade snöterter eller på toppen av körsbärstomhalvorna för en lätt hors d’oeuvre. Men det mest klassiska sättet att betjäna pimentoost är i temackor, spridda på svampigt vitt bröd med skorporna avskurna.

  Sommarrecept: Corn and Zucchini Salad With Chives

(Bildkrediter: Tro Durand)

Testerens anteckningar

Medan jag inte är från söder älskar jag pimentoost, och jag var glad för en chans att äntligen prova Ninas recept. Jag upptäckte att det här är ett bra sätt att få min pimentoostfix, och att det här är ett recept som beror på en kocks smak. Personligen gillar jag mycket extra Worcestershire sås, och några av er kanske gillar denna spicier. Prova det och tweak till din smak som önskat. – Tro, januari 2015


Klassisk Pimentoost

Gör ca 2 koppar; serverar 6 till 8 som en aptitretare

 • 10 ounces

  extra skarp cheddarost, revet

 • 1/2 kopp

  majonnäs, helst hemlagad

 • 1

  (4-uns) burk pimiento paprika

 • 1/4 tesked

  lökpulver

 • 1/4 tesked

  vitlökspulver

 • 1/4 tesked

  cayenpeppar

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

 • 1/2 tesked

  senapspulver

 • 2 streck

  Worcestershire sås

 • 1/4 tesked

  pepparrotsås (tillval)

För att göra din pimentoost chunky-stil, för att spooning upp på crackers, eller gräva in med en gaffel:

Rör alla ingredienser tillsammans i en skål, mashing med en gaffel. Smak och justera kryddor om det behövs. Kyl i minst en timme och helst över natten.

För att göra din pimento-ost ​​smidig, speciellt bra för snygg rörledning och doppning:

Öka majonnäs till 3/4 av en kopp. Kombinera alla ingredienser i en matprocessor och puré tills det är slät. Smak och justera kryddor om det behövs. Kyl i minst en timme och helst över natten.

Receptanteckningar

Recept som ursprungligen publicerades juni 2008 och uppdaterades januari 2015.