Recept: Jordnötssmör och Chokladgrön Smoothie

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Trots att denna “Banana Rama” smoothie innehåller zucchini och spenat har den en söt smak tack vare den klassiska kombinationen av banan, jordnötssmör och choklad. Om dina barn älskar Chunky Monkey Glass eller Choklad Milkshakes är chansen hög att de kommer att älska denna hälsosamma smoothie.

Denna smoothie är oerhört krämig från att frysta bananer och jordnötssmör ingår. (Du kan använda Sunbutter för ett nötterfritt alternativ om du föredrar.) Den milkshake-liknande konsistensen gör det möjligt att klä in en veggie utan att skada barnen.

Jag lovar att tillsättningen av kucchini är praktiskt taget odetekterbar, men det lägger till extra fiber och C-vitamin till smoothie. Det är en bra känsla att skicka barnen ut genom dörren och veta att deras små kroppar drivs på morgonen. Börja med bara zucchini och gå vidare till spenat, lägg till lite mer varje gång du gör det.

Du har fått alternativ när det kommer till mjölken

Jag föredrar att använda en chokladplanta-baserad mjölk i detta recept, såsom Ripple chokladmjölk. Denna nyare mjölkmjölk är rik på ärtprotein och låg i tillsatta sockerarter, och är superkrämig. Min 5-årige har aldrig märkt att det är icke-mejeri och hon är en ganska hängiven chokladmjölkfläkt!

Om du inte vill använda chokladmjölk eller inte har det i huset, prova 1 kopp vanlig mjölk plus 2 matskedar kakaopulver och 1 msk lönnsirap eller honung. Du kan också göra denna smoothie med en vanlig eller vaniljfri mjölkbaserad mjölkbas och låt banan- och jordnötssmöret skina som de viktigaste smakerna.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

  4 Viktiga tips för användning av matlagningstermometrar

Denna smoothie gör tillräckligt för två yngre barn eller en hungrig kiddo (eller vuxen). Det är inte fastnat med ingredienser, vilket betyder att detta är ett bra recept äldre barn kan till och med göra sig själva.

Prova detta som en snabb frukost på egen hand, eller ihop med toast eller en granola bar. Det är också ett gott alternativ efter skolan när barnen kommer hem och ber om ett mellanmål.

Jordnötssmör och Chokladgrön Smoothie

Serverar 1 till 2

 • 1 kopp

  vanlig chokladmjölk

 • 1

  liten skivad frusen banan

 • 1/2 kopp

  skivad rå färsk eller frusen zucchini

 • 2 matskedar

  jordnötssmör eller solrosfrösmörsmör

 • Valfria tillägg: Handfull spenat, 1 msk hampfrön

Placera alla ingredienserna i en mixer och blanda högt tills det är mycket smidigt, 30 till 60 sekunder. Servera omedelbart.