Recept: Frukost Pizza

Frukost pizza – har du någonsin provat det? Nej, det här är inte kall pizza från kylskåpet på en lördagsmorgon (inte att det är något fel med den där antingen!). Varm och krispig hemlagad pizza med handfuls örter och skopor av mjuk ricottaost, toppad med ett oserande ägg – det här är en egen frukost.

Lördag morgon var vi knäppta för tiden men vi behövde sätta en varm frukost på bordet; det var en lång dag och frukt och toast skulle inte göra. Vi hade gjort hemlagad pizza natten innan, så vi räddade ett par bollar av deg i kylskåpet och tog upp det till rumstemperatur på morgonen.

Vi skakade det tunt, slängde det med ricottaost och färska örter från trädgården. Den första pizzaen hade basilika och en liten kvarvarande tomatsås, plus några gröna oliver och massor av parmesan. Vi krackade tre ägg på toppen och bakad. Utsökt! Gommen spolade ut gyllene godhet över alla andra toppings.

Den andra pizzaen var enklare; vi gnidade degen med ricotta och lite bra olivolja, sedan hackad basilika, timjan, salvia, rosmarin och persilja och ströste den på. Vi bakade det här i flera minuter och tillsatte sedan ägget. Ytterligare två ägg, med salt och peppar, bakas tills det är gyllene rinnande.

Vi skar det i stora bitar, vikde dem över som äggsmörgåsar och åt det varmt med kaffe.

Så bra! Fördelarna med denna frukost är att det mesta kan göras framåt. Har gästerna? Ställ bara ut pizzadegen och påfyllningen på morgonen och lägg sedan in ugnen i fem minuter. Dessa är så tunna att de inte tar lång tid att laga mat.

  Recept: Vit Gazpacho

En ytterligare idé: Byt liten quailägg till de större kycklingäggen.

Frukost Pizza

Serverar så många som du vill

 • 1 recept

  antingen Bästa Pizza Dough Ever eller Thin Crust Pizza Dough

 • Pizza sås – recept här

 • 1

  (16 uns) badmjölk ricotta

 • Nybakad Parmesanost

 • Flera handfullar färska örter

 • Salt och nymalt svartpeppar

 • Några andra toppings du vill ha

 • 2 till 3

  stora ägg per pizza

Gör degen och separera i enskilda bollar. Dimma med sprayolja, täck och lämna över natten. Om du ska laga mat nästa morgon behöver du inte kylas.

Värm ugnen så högt som det kommer att gå – förhoppningsvis minst 550 ° och sätt en pizza sten eller bakplåt, upp och ner, på överstativet.

Skaka ut varje boll av deg och lägg den på ett ark av pergament. Top med sås och ett smet av ricotta, liksom parmesan, örter och alla andra pålägg, förutom ägget. Sprak varje ägg i en enskild ramekin.

Skjut in toppad pizza i ugnen. Släpp försiktigt varje ägg ut ur sin kopp och på pizza. Skaka på lite salt och peppar. Baka i 5 till 7 minuter eller tills de vita och äggula bara är inställda och gyllene.

Ta ur ugnen och strö lite mer parmesan på toppen. Låt svalna i fem minuter och äta sedan!

Receptanteckningar

Ursprungligen publicerad 13 maj 2008.