Recept: Cheesy Grillad Potatispaket

(Bildkredit: Nick Evans)

Jag gick igenom en fas i min grillutbildning där jag var övertygad om att du kunde laga nästan vad som helst i ett foliepaket. Jag har sedan gått vidare till andra grillingobservationer, men potatis har stannat fast i sina foliepaket.

Potatis är nog möjligen den perfekta foliepaketmatet, som vrids lite krispigt på kanterna och anbudet på insidan. Att lägga ett lager smält ost till dessa grillade potatis nära slutet gör dem oemotståndliga!

(Bildkredit: Nick Evans)

Skura dina potatisar bra för denna maträtt så att du kan lämna skinnen på. Skär dem i fina, tjocka kilar, annars löper du risken för att de bara blir en svampig röra i paketet.

Håll dina paket på mindre sida för att lättare spola och till och med laga mat – inte mer än ett pund potatis i varje förpackning. Varje paket av denna storlek tjänar ungefär två personer.

(Bildkredit: Nick Evans)

Tricket på detta recept, och vad som gör det till en av mina favoriter, är att efter att du lagat potatisen öppnar du förpackningarna och lägger till en hälsosam strö av skarp cheddarost. Återför paketen till grillen utan täcken, och osten smälter över potatisarna i ett slätt, smutsigt lager.

(Bildkredit: Nick Evans)

Detta är egentligen inte en nackdel för grillensäsongen. För vissa saker, som potatis, är foliepaketet här för att stanna!


Ostiga Grillade Potatispaket

Serverar 4

 • 2 pounds

  röda potatisar, skuren i kilar

 • 2 kryddnejlika

  vitlök

 • 1/4 kopp

  olivolja

 • 1/2 tesked

  röda pepparflingor

 • 1 tesked

  kosher salt

 • 1 tesked

  svartpeppar

 • 4 till 5 ounces

  skarp cheddarost, revet

 • Färskt gurka, för garnering

Skruva potatisarna bra och förvärm grillen till medelhög värme. Skär potatis i kilar.

Lägg ut två stora bitar av folie. Dela potatis mellan de två bitarna av folie (ett pund per paket). Torka potatisarna med olivolja och krydda varje paket med malet vitlök, röda paprikaflingor, koshersalt och svartpeppar.

Täck förpackningarna med en andra bit folie och krympa kanterna väl för att täta förpackningarna. Placera paketen på grillen och grilla dem i ca 20 minuter, vänd ett par gånger under matlagningen för att försäkra dig om att de lagar jämnt.

När potatis är ömt och enkelt genomborrats med en spett, ta bort den övre delen av folien från varje förpackning. Strö över ost på potatis och återgå till grillen bara för att smälta osten.

Garnera färdiga paket med färskt gräslök och servera omedelbart!

Receptanteckningar

Potatispaket i ugnen: För att göra dessa i ugnen istället för på grillen, följ anvisningarna för att förpacka potatisen, steka sedan i en 425 ° F ugn i 30 till 40 minuter tills det är ömt. Ta bort toppen, strö med ost och kör under köttet tills osten smälts och potatisens kanter är skarpa.

Jag rekommenderar inte att du använder russetpotatis för dessa. de är för stärkelsehaltiga. Du kan dock använda de lilla babyrunda potatiserna.

Någon ost skulle vara bra på detta men något som smälter väl är ett måste. Peppar Jack, Swiss eller fontina skulle vara fantastiskt.

Om du använder kol, grilla dem över indirekt värme så annars kommer de att brinna.

Om du är orolig, kan potatisen inte laga mat hela vägen, försök att para-koka dem innan du grillar. Så här: Varför ska du koka potatis innan du grillar.

  En guide till att köpa Cheddar i mataffären