Gratis nedladdning: En livsmedelsmallista för smartare shopping

Livsmedelsbutiker får en dålig rap som den svåraste delen av måltidsplaneringen. Trots att jag personligen älskar mataffärer, förstår jag smärtspetsen här: Du har gjort de roliga delarna av måltidsplanering och nu måste du schlep till affären, ta bort vanliga intäkter och bara hoppas att du inte glöm inte något!

Jag föreställer mig om vi kunde hoppa direkt från att planera att laga mat på att fler skulle faktiskt matplan. Lyckligtvis har vi polled experterna och delar på några sätt att du faktiskt kan förbättra din matupplevelse för att göra det enklare för dig och din plånbok. Bonus: Vi har även fått en förenklad shoppingmall för att komma igång!

Måltidsklubb: Livsmedelsbutik

Hemligheten till bättre matköp är inte ny eller roman – det handlar om att förenkla. En smart designad livsmedelsbutik hjälper dig att undvika matavfall, överskott och missade varor. Här är allt vi lärde oss om matköp i veckan under måltidsplanen.

Fånga upp på måltidsplanen

  • De bästa livsmedelshackarna för bättre måltidsplanering
  • Hur Marie Kondo Din Livsmedelslista för bättre måltidsplanering
  • De 12 tips som håller min livsmedelsbudget i kontroll
  • 10 vegetariska häftklamrar som alltid finns på min inköpslista
  • Min 5 Favorit hälsosam mat som håller mig på budgeten

(Bildkrediter: Susanna Hopler)

Klicka här för att ladda ner vår utskrivbara butikslista

Så här använder du vår skrivbara shoppinglista

Om du är van vid en lista över en övre-till-botten med en enda kolonn på ett pappersskrot som din mamma brukade göra, kan det hända att det här skrivbara shoppingfuskbladet kräver en rundtur. Vi har gjort vårt bästa för att organisera denna listbas för hur du kan gå in i affären – producera först, följt av kött, häftklamrar, mejeri på baksidan med utrymme (och en lista) för att fånga fryselement på väg till kassan.

  Recept: Kammusslor med vitvin Beurre Blanc & Citron Orzo

Arbeta från din veckovisa måltidsplan och recepten du har valt, kontrollera pantry först för saker du tycker du har till hands. Ingenting är värre än att du inte hade en burk av kikärter efter att ha köpt. Skriv sedan de artiklar och det belopp du behöver i sina lämpliga avsnitt. Nu kan du ta tag i dina livsmedelspåsar och gå till affären.

Behöver du mer råd för bra shopping?
10 tips för en lyckligare resa till mataffären

Måltidsklubb med Kitchn

Meal Plan Club är vårt självständiga 4-veckors program fullt av pedagogiska inlägg, nedladdningsbara verktyg och riktiga måltidsplaner för måltider där vi går igenom varje steg med måltidsplanering – från att välja recept till måltidspreparat och faktiskt utföra varje måltid – för att göra dig en mer självsäker måltidsplanerare på bara en månad. Du kan följa med här!