Fruktlös bakning: 3 tips för att skilja ägg

Har du någonsin förstört en hel del äggvitor eftersom en enda äggula bestämde sig för att bryta på dig? Varit där gjort det! Det var tårar och något starkt inblandat språk också. För alla som kämpar med detta, här är våra tre allra bästa tips för oskräcklig äggskillnad!

1. Använd kalla ägg – Vi lärde oss detta tips från en fråga om Saveur ett tag tillbaka, och det fungerar som en charm. När de är kalla, verkar äggulorna och äggen hålla sin form bättre och separera lättare. Om receptet kräver rumstemperaturägg, bara separera dem först och låt dem värma i separata skålar.

2. Sprak ägg mot räknaren – Efter att ha försökt massor av olika äggsprickningsmetoder finner vi att slår ägget försiktigt mot disken är det säkraste sättet att undvika att fastna bitar av skal in i interiören och eventuellt bryta äggula.

3. Använd treskålsmetoden – När vi vet att vi ska skilja flera ägg, som för maräng eller ängelmatskaka, sätter vi upp tre skålar på vår arbetsstation. Vi spricker hela ägget i den första skålen och använder våra fingrar för att försiktigt lyfta äggula fritt från de vita. Den nakna äggulan går in i den andra skålen och den vänstra bakre äggvita hälls i den tredje. Nästa ägg knäcks sedan i den (nu tomma) första skålen och processen upprepas.

Det här kan vara tråkigt och som mycket smutsiga rätter, men det är allt värt det en gång en äggula brister som du knäcker den. I stället för att förstöra hela satsen av äggvitor har du bara förlorat ett ägg. Om du föredrar att skilja dina ägg genom att skicka äggulan mellan de två äggskalarna, gör det bara över den första skålen och överför den vita till sin egen skål när du är klar.

  Enkel kaka Recept: Vegan Vanilj Almond Sandies

Vilka andra tips har du för att skilja ägg?

Relaterad: Vad ska man göra med Leftover Egg Whites

(Bild: Flickr medlem foodies hemma licensierad under Creative Commons)