Frukt Spotlight: Röda Bananer

Har du någonsin försökt röda bananer? De är en ny sak för mig, men efter att jag läste en artikel i maj Saveur om den stora värden av untried (i Amerika, i alla fall) sorter av bananer, ville jag verkligen smaka en. När jag såg en massa på livsmedelsbutiken, plockade jag dem upp. Och oh kille, är de läckra!

Nu gillar jag bananer. Jag gillar dem på ett mycket exakt stadium av modenhet. För grönt, och de sätter mina tänder på kant. För mogen och grötig – eh. De kommer att gå in i bananbröd.

Men den perfekta platsen för mognad? Slät, krämig, snygg och söt? Ja tack. Tja, dessa röda bananer är så så hela tiden, så långt jag kan säga. De är smidiga och rika, med ett djup av smak som är ganska anmärkningsvärt. De har också en subtil tang som vissa säger att påminner dem om hallon. De kött av banan har faktiskt bara en antydan av rosa, som om de är färgade av sin djupa röda skal.

Det här är riktigt läckra bananer, och jag har bara börjat prova dem. Jag är glada att köpa en annan gäng och upptäcka en banan som går utöver den enkla gula varan (pennies på pundet!), En som har mer smak och djupare det.

Läs Saveurartikeln: 5 Bananvarianter på Saveur

Äter du röda bananer eller andra bananer än standardgula Cavendish? Vilken är din favorit?

Relaterad: Så här väljer du den bästa produktionen: Frukt

(Bilder: Tro Durand)

  Hur man gör lätt risotto i Instant Pot