Fall Snacking Recept: Peanut Butter Popcorn

Kanske är det college fotbollsfester, trick-or-treating, eller den ändlösa beten före Thanksgiving middag, men snacks och fall verkar bara gå ihop. Popcorn är en av de bästa hösten snacks, och detta tar med lite söt och salt läckerhet tack vare jordnötssmör och honung.

Detta recept på jordnötssmörspopcorn, sötad med honung, tillhör mig i minnen från min familj. Detta var vår favorit film-natt behandla – en snabb mellanmål med söt och smidig jordnötssmör beläggning varje kärna. Jag föredrar det väldigt mycket till crunchier karamellgris. Om du lämnar popcornen i en täckt skål hela natten, blir popcornen lite mjukare och kärnorna och jordnötssmöret smälter samman som mjuk, något salt taffy med en knäck i mitten.


Jordnötssmör Popcorn

Gör ca 8 koppar

 • 1/4 kopp

  popcornkärnor

 • Vegetabilisk olja

 • Fint salt

 • 1/2 kopp

  honung

 • 1/3 kopp

  socker

 • 1/2 kopp

  jordnötssmör (bör vara fri från tillsatt socker)

 • 1/2 tesked

  vanilj

Ha en ren papperspåse eller överdimensionell blandningsskål redo.

Värm en 4-kvarts tung pan över medium värme och film botten med vegetabilisk olja. När oljan är varm men inte rökning, lägg till popcornen, skaka för att fördela, sätt sedan ett lock på pannan och lämna en liten spricka för att ånga ska fly. När den första kärnan dyker upp, sätt locket helt och hållet. När popcornen börjar poppa, skaka kraftigt för att se till att kärnorna fördelas jämnt. När poppet saktar till några sekunder mellan poppar, ta av pannan av värmen.

Häll popcornen i papperspåse eller skål för att svalna, och försök att lämna några obehandlade kärnor bakom pannan. (Belagd med jordnötssmörkaramell, de obehandlade kärnorna är en allvarlig tandrisk). Lätt salt popcornen till smak.

Blanda honung och socker i en liten kastrull och koka. Låt det simma i ca 2 minuter, avlägsna sedan från värmen och tillsätt jordnötssmöret. Rör omedelbart tills alla jordnötssmör smälts, blanda sedan i vaniljan.

Häll omedelbart jordnötssmörkaramellen över popcornen och rör om med en långhanterad träsked tills den är helt belagd. Låt svalna i minst 10 minuter före servering.

Receptanteckningar

Detta recept kommer också att täcka en standardpåse med popcorn för mikrovågsugn, så att du kan ersätta det för spishällspopcornen om du önskar.

Detta håller bra över natten. Om du vill ha smaken av nyframställd popcorn, varma en skål med kvarvarande popcorn i 15 sekunders brist i mikrovågsugnen tills den är något varm och mjuk.

Som noteras i kommentarerna föredrar vissa människor att lägga till något kryddigt, som Sriracha, istället för vaniljan.

  Använd din nederländska ugn: 25 recept att göra just nu