Det bästa sättet att frysa och värma pannkakor

Lördagspannkakor gör dubbelt arbete i mitt hus. Deras första jobb är att fylla våra bäckar på lördag morgon, mellan tecknade och snugglar, men kvarvarande pannkakor har ett andra liv som en snabb vardagsmiddag under veckan. När en dubbel eller trippel sats pannkakor ger ett överflöd av extra flapjacks, så här förbereder vi dem för frysning och sedan uppvärmer dem efter behov.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Hur man fryser kokta pannkakor

Börja med ditt favoritpannkaka recept och se till att pannkakorna är fullt kokta och kylda före frysning.

  • Frys i ett enda lager på ett bakplåt: Placera dina kylda pannkakor i ett jämnt lager på ett pergamentpapperfodrat bakplåt. De tar normalt ungefär en timme att frysa fast.
  • Stack de frysta pannkakorna mellan vaxat eller pergamentpapper: Frysning av dem fasta hindrar dem från att klibba ihop, men för ytterligare pinnförebyggande, laga pannkakorna på varandra med ark av vaxat eller pergamentpapper.
  • Förvara de frysta pannkakorna i en fryspåse eller frysbox. Och använd inom 2 månader.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Hur man värmer upp frysta pannkakor

När du har en stash av pannkakor i frysen, kan du dra ut så många som du vill i taget. Här är tre smarta sätt att återuppvärma dem.

  • Mikrovågsugn: Lägg två till sex pannkakor på en mikrovågssäker tallrik i ett enda lager. Uppvärm i 20 sekunder för två pannkakor och 60 sekunder för fyra eller fler pannkakor.
  • Ugn: Värm ugnen till 375 ° F och värm pannkakorna på ett foliebelagt bakplåt i ca 10 minuter.
  • Brödrost: Ärligt talat fungerar den här metoden bra i en nypa, men det är inte min favorit. Sätt två pannkakor – en i varje slits – in och skåla på en ljusinställning i två till tre minuter beroende på din brödrost.
  Culinary Conundrums: Vad betyder det att laga en grönsak till 'Tender-Crisp'?