Bra fråga: behöver jag absolut en huva?

En fråga från Tamar – om hon inte kan ventilera ute behöver hon en huva?

Jag planerar en renovering av köket och letar efter nya apparater. Mitt historiska coop kommer inte att låta mig dra ut, så jag måste få en recirkulerande huva, som inte är mycket effektiv. Dessutom finns det inga övre skåp över intervallet, så om jag skulle behöva installera en dyr skorstenshatt och sedan inte ventilera den utanför.

Är det till och med värt att titta på huvar om det blir dyrt och sannolikt inte gör mycket? Ska jag bara vara religiös om att öppna fönstret intill intervallet? Få ett fan? Jag planerar inte att köpa ett professionellt sortiment, men jag vill ha en anständig gas en. Jag har tänkt på en Bosch.

Tamar, vi ska snabbt skicka denna fråga till läsarna, eftersom vi inte har arbetat mycket med renovering av köket.

Som kockar kan vi bara upprepa vad du säkert vet bra, vilket är så kraftfulla ventilationer med fläktar som suger matlagningsrök och lukt bort till utsidan är stora. Vi gör mycket kryddaintensiv matlagning och kött searing, och en bra vent setup är ovärderligt. När vi försöker dessa manövrer på en spis med en inbyggd enda fan, får röken bara sprida sig – inte försvunnen.

Så vi är också nyfiken; om huven inte kan utloppas till utsidan, har det något syfte med det? Skydda taket från fettsprutor? Se söt ut?

Vad säger du?

(Foto: Kanadensisk Kök och Bad, Keps Broan Porsche Design)

  Funktionell köksförvaring: Orchard Racks