5 sätt att göra en brun banan till en hälsosam mellanmål

Medan inte mycket att titta på på utsidan är en brun banan faktiskt en vacker sak. Det kan inte vara bra att äta på egen hand, men avlägsna sin fläckiga hud och dess söta och grumliga innards är perfekta att använda i en mängd recept, särskilt av mellanmål.

Du ser att bananer fungerar som en hälsosam sötningsmedel i ett antal recept, vilket innebär att du kan skära ut det tillsatta sockret och mår bättre om ditt mellanmål. De råkar också vara fyllda med fiber, vilket ger ett mellanmål som är tillfredsställande. Här är fem fantastiska recept som utnyttjar överdrivna bananer.

1. 4-Ingredient Banana Havrebitar

Bananer tar inte bara platsen för socker, men de tar också plats för fett och ägg i dessa extra-hälsosamma barer som nästan inte behöver kasta ihop. De är också förpackningsbara, vilket gör dem till en idealisk snabbmatbit.

Få receptet 4-Ingrediens Banan Havrebitar

2. Frysta Banan, Jordnötssmör och Choklad Chip Milkshake

Det här är den typ av milkshake som snack-godkänd. Glassen byts ut för en frusen banan, och resultaten är lika jämna och krämiga. Några skedar av jordnötssmör ökar proteinet för att göra det tillfredsställande.

Få receptet Frysta Banan, Jordnötssmör och Choklad Chip Milkshake

Chokladdipsfryst Banana Bites

(Bildkredit: Emma Christensen)

3. Chokladdipsfryst Banana Bites

Dessa tvåbitar behandlar är perfekta för middagsnedgången. Bananskivor rullas i smält choklad, ströks med ditt val av påfyllningar och frysta tills det är fast. Då är allt du behöver göra att ta ett par när den söta tanden ringer.

Få receptet Chokladdipsfryst Banana Bites

  Vi lägger på - Snälla sluta Mikrovågning av din Leftover Fries

4. Bananmuffinplagg med Stålskärd Havremjöl

Muffins toppar är verkligen den bästa delen. Denna heathy-versionen är gjord av rostfritt stålhärdad havre och är knappt sötad. Det är det perfekta mid-morgonmatet med en kopp te eller kaffe för att tidvattna dig fram till lunch.

Få receptet Bananmuffinplagg med stålskärd Havremjöl

Banan-Date Smoothie

(Bildkredit: Michaela Cisney)

5. Banan-Date Smoothie

Detta är inte din genomsnittliga smoothie. Sötad med bananer och datum, kryddad med kardemumma och kanel och spikad med en god pressning av limejuice, det är en bra förändring från din vanliga morgonblandning.

Få receptet Banan-Date Smoothie

Okej, din tur: Vad är ditt favorit sätt att göra en brun banan till en godis?