5 saker vi gör för bättre tomat soppa

Rik tomatsoppa är ett klassiskt recept som bara rivaliseras av kanske kycklingnudel eller matzo-boll i nostalgi. Medan du kanske har ett go-to-recept, finns det alltid saker du kan göra med soppa för att öka smaken. För tomatsoppa i synnerhet, här är några saker du kan göra för att göra det bättre varje gång.

(Bildkredit: Lauren Volo)

1. Lägg till örter.

Detta är nog inte en överraskning, eftersom basilika och tomater är en läcker duo. Men tänk bortom basilika – rosmarin och timjan kan lägga till jord gräslök och persilja överdriven lägg till en ny finish; även nyhackad mint (kanske med lite fetaost) kan lägga till en uppfriskande pop smak för varje sked.

Hur man gör krämig tomatsoppa

(Bildkredit: Christine Han)

2. Rör om smör, grädde eller kokosmjölk.

Jag gillar alltid att lägga till ett stänk av något krämigt till min tomatsoppa; det lägger till en rikedom och munkänslighet du aldrig får med tomater ensam. Krämen kan vara det första som kommer att tänka på, men smör och kokosmjölk kan vara lika bra. Ett litet lager smör omrörde i potten vid slutet av tillagningen kan göra den smidiga soppan lyxig utan att vara alltför överdådig. Du kanske smakar en viskning av kokosnöt, men kokosmjölk kan ha en mycket liknande effekt.

Det bästa sättet att spara tomatpasta (och använd det senare)

(Bildkrediter: Tro Durand)

3. Använd tomatpasta för intensitet.

För den mest intensiva tomatsmaken, inkludera ett par matskedar av tomatpasta. För att få ut det mesta, lägg det till pannan när aromater som lök och vitlök mjukas, men innan du lägger till tomaterna. Låt pasta koka, rör om ofta, i några minuter, eller tills det börjar mörka i färg. Var noga med att skrapa botten av grytan med en träsked när du har lagt till tomaterna och vätskan för att få alla de karamelliserade bruna bitarna av smak från botten och införlivad i soppan.

  20 enkla vårsalat att göra till middag

En visuell guide till de 7 stora typerna konserverade tomater

(Bildkredit: Christine Gallary)

4. Använd konserverad konserverad tomat.

För den mest konsekventa smaken är det bäst att använda konserverade tomater. De är konserverade medan färska, vilket gör dem mycket bättre alternativ än måltiderna som är tillgängliga under lågsäsong.

Hur man gör krämig tomatsoppa utan kräm: 3 briljanta tips

(Bildkredit: Dana Velden)

5. Glöm inte ett munstycke innan du serverar.

Det här är den sista möjligheten att lägga till mer smak för soppan – en duggregn, dollop eller inrullning kan förändra hela dynamiken. Om du vill ha en soppa som är extra krämig, rör om i creme fraiche, gräddfil eller grön yoghurt. En sked av pesto lägger till örter, vitlök, ost och ibland en nutty element. Ännu ett streck balsamvinäger kan lägga till en söt och tart ögonblick.