20 sätt att äta mer broccoli ikväll

Broccoli är ett enkelt val när du letar efter något grönt att runda ut en måltid. Den är lika stor frusen från en påse som den är fräsch; Det är i allmänhet en grönsak som alla kan komma överens om.

Men det är också lätt att falla i samma gamla mönster med broccoli – ångad med lite smör och salt, kanske? Bryt fri från din broccoliruta. Ja, du bör absolut steka det eller raka det i en krispig sallad, men visste du att du kan göra pesto med det också? Här är 20 inspirerande sätt att ta med mer broccoli till bordet.

(Bildkredit: Brie Passano)

1. Broccoli-Cheddar Crackers

Snack smartare med dessa grönsaker fyllda kakor som är krispiga och extra ostliknande. Medan de är perfekta alla på egen hand, är de också bra doppade i hummus.

(Bildkredit: Christine Han)

2. Sweet & Spicy Broccoli

Detta recept är ett bevis på att det inte tar mer än fem minuter att göra ångad broccoli mer intressant. Här kastas det en smakfull blandning av harissa, gyllene russin och mandel.

(Bildkrediter: Tro Durand)

3. Garlicky Roasted Broccoli

Här är ett klassiskt broccolirecept att alltid ha i din ficka. En liten tangig risvinäger balanserar de jordiska rostade smakerna på denna enkla sida.

(Bildkrediter: Tro Durand)

4. Lätt och lätt Broccoli-sallad

Denna upplysta version av en klassisk broccoli slaw prickad med slivered mandel och currants är en fin crunchy sidrätter att njuta av tillsammans med kött eller fisk.

  Recept: Mejerifri Eggnog

(Bildkrediter: Tro Durand)

5. Broccoli och Feta Pastasallad

Du kan tacka briny, salt fetta och oliver för att få livet till denna pasta sallad som kan avnjutas kallt, varmt eller varmt.

(Bildkredit: Christine Han)

6. Tofu- och Broccoli-sallad med jordnötssmörjning

Om du ännu inte ska lära känna bagged broccoli slaw, förbered dig för att bli kär. Denna mataffär gör det möjligt för en sallad som bibehåller sin skarphet för dagar och är en snap att förbereda.

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

7. Rostad Broccoli & Cheddar Soppa

Att steka broccoli innan du lägger den i sopppotten gör för en version av denna klassiska soppa som har långt mer smak än vad de flesta.

(Bildkrediter: Vanessa Barrington)

8. Broccoli & Spaghetti Frittata

Detta är ett recept som är gjord för rester. Sista nattens spaghetti och kokta broccoli kommer tillsammans för att bilda en tillfredsställande, brunch-värdig frittata.

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

9. Quinoa-skål med Kimchi, Miso-svamp och Crispy Broccoli

Denna färgglada kornskål är fylld med smak, tack vare kryddig gochujangspikad broccoli, miso-smaksatt shiitake-svamp och tangy kimchi.

(Bildkrediter: Tro Durand)

10. Broccoli & Feta Pesto

När du äntligen är trött på att krossa på floretter, blanda ångad broccoli i en krämig pesto med mycket persilja, vitlök och feta. Medan underbart kastade med pasta, är det också bra som en sås för kyckling eller fisk, eller till och med bara swiped på crusty bröd.

(Bildkredit: Christine Han)

  Lätt och skarpt: Kokkärlens toppskivor. Matlagning för ingenjörer

11. Laddad bakad potatisgryta

Detta är allvarlig komfortmat – potatis, ost och bacon som alla laddas i en rik gryta. Lyckligtvis gör broccoliflororna det bara dygdigt nog att kalla det middag.

(Bildkredit: Leela Cyd)

12. Fläsk och Broccoli Ris Skålar

Den här enkla utbliven inspirerade middagen kommer ihop snabbare än leveranskillen kan komma till din dörr tack vare snabbkokande fläsklökskivor.

(Bildkredit: Christine Han)

13. Weeknight General Tso’s Tofu

Panering av tofu innan du lägger till övriga ingredienser håller kubbarna fasta och skarpa när de kastas ihop med ömbroccoli och söt, kryddig sås.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

14. Stovetop Tonfisk Orzo Gryta med Broccoli

Denna stovetop gryta samlas i en gryta, tack vare snabbkokande orzo och broccoli som stannar lite skarpa.

(Bildkredit: Lauren Volo)

15. Rainbow Pizza

Ta med barnen när de monterar denna ostiga, vegetariska pizza som är fylld med alla regnbågens färg. Att ta med det gröna är naturligtvis broccoli. Det är vårt favorit sätt att äta våra grönsaker och ha pizza också.

(Bildkredit: Karla Conrad)

16. Chicken & Broccoli Alfredo

Det här enkla receptet gör fyra fria delar som du kan dra ut och ta till jobbet när du behöver en tillfredsställande matpaket.

(Bildkrediter: Sarah E Crowder)

17. Parmesan kornskål med rostad broccoli och ett mjukt kokt ägg

Detta recept visar hur otroligt frusen broccoli är – den kan rostas precis som fräsch, vilket resulterar i krispiga, karamelliserade floretter som är lika milda.

  Recept: Spicy korv och Mixed Vegetable Skillet Pasta

(Bildkredit: Lauren Volo)

18. Snabb Butternut Squash Curry

Den här thailändska röda curryen är tillräckligt stor på egen hand tack vare broccoli och squash, men om du vill lägga till lite protein på det, gärna kasta i kuber av tofu eller strimlad kyckling.

(Bildkredit: Casey Barber)

19. Enfärdig kyckling med Garlicky Broccoli och Croutons

Kyckling och broccoli är långa följeslagare. Här förenas de med toasty croutons som suger upp all smak av maträtten och gör det ännu mer av en folkmassa.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

20. Kyckling och Broccoli Penne Pasta

Den hemliga ingrediensen i denna maträtt är definitivt gräddost, som inte bara skapar en krämig sås till pastaen, men lägger också till en fin, mild tang till den. Om du rostade broccoli tidigare i veckan och har några stjälkar att använda, är det här ett bra ställe att göra det.