10 smarta sätt att använda efterbliven konserverad pumpa Puree

(Bildkredit: Kelli Foster)

Medan det finns många recept som använder en hel burk pumpa puré, det finns många andra som inte gör det. Att hitta en bra användning för rester kan ibland visa sig utmanande. Oavsett om du hittar dig själv med en matsked eller en kopp kvarvarande pumpa puree, här är 10 smarta (och läckra!) Sätt att använda det.

1. Gör din egen pumpa spice latte

För många människor är det här de höstdrink. Vi säger varför köpa det när du kan göra det själv! Om du hittar dig själv med ett par kvarvarande matskedar pumpa puree, är den här drinken den främsta anledningen till att du behöver spara dem!

  • Hur man gör pumpa kryddor lattes hemma

2. Rör om det till havre

Pumpa havregryn är ett gott och mysigt sätt att börja varje höstmorgon. Bara rör en sked stor pumpa puree i en beredd skål med havregryn. Vi älskar också att lägga ett streck av kanel och lönnsirap.

  • Hur man lagar Stålskärda Havre på 30 minuter

3. Lägg till en smoothie

Du har lagt till pumpa på ditt kaffe, så varför inte din smoothie! Fira hösten och jazz upp din smoothie med en liten pumpa puree. Vi tycker att det skulle vara särskilt bra i en Banan Date Smoothie!

  • Recept: Banan Datum Smoothie

Recept: Pumpa Spice Rice Krispie Treats

(Bildkredit: Nealey Dozier)

4. Använd det i ett bakre recept

Från kakor till muffins, kakor och barer finns det ingen brist på goda efterrätter som använder mindre än 1 kopp pumpa puré.

  Våra 10 bästa Thanksgiving pajer

  • Recept: Pumpa Spice Rice Krispie Treats
  • Recept: Pumpa Spice Cookies

5. Vänd det till ett dopp

Med fotboll tar över helgerna, är fallet den perfekta tiden för dopp. Pumpa puré fungerar särskilt bra med hummus. Gör din nästa sats mer säsongsbetonad med några matskedar pumpa puree blandad i!

  • Hur man gör Hummus

6. Rör om det till din favorit chili

En av de stora sakerna om chili är hur mångsidigt det är. Du kan lägga till nästan vad som helst. Så, om det är en matsked eller en burk, rekommenderar vi att du lägger pumpa puree till din nästa pot chili. Smaken är inte märkbar, men bara att veta att det finns där är tillräckligt för oss.

  • Recept: Lätt Turkiet Chili med Kale

7. Lägg till en curry

Pumpa puré spelar bra med så många av smakerna som vanligtvis finns i karry! Du kan göra ett helt recept centrerat på squash eller bara lägga några matskedar till en färdig curry.

  • Recept: Butternut Squash & Coconut Curry

Recept: Hur man gör Macaroni & Ost på Spishällen

(Bildkredit: Emma Christensen)

8. Jazz upp mac och ost

Det enda som är bättre än en super tröstande skål med krämig mac och ost, är en skål med pumpa mac och ost. Detta är fallet komfort mat på sitt bästa. Rör pumpan i béchamel eller smält ost. Vi rekommenderar också att du lägger till en nypa magsalat och muskotnöt.

  • Hur man gör den bästa makaron och ost på spishällen

9. Pannkakor

Höstmorgon blev mycket mer smakfull! Pumpa pannkakor kan bara vara den mest utsökta sak att slå ditt frukostbord.

  Recept: Kyckling 65

  • Recept: Pumpa-Choklad Chunk Pannkakor

10. Frys det

När du är i tvivel frysta det! Låt bara leftover puree i en isbitfack och placera den i frysen. När kuberna är frysta, ta bort dem från brickan och förvara i en frysbehållare eller Ziploc väska.

Vad är ditt bästa tips för att använda överblivna pumpa puree?