Twin Peaks är faktiskt en Ode till frukostmat

Tvillingtoppar, den kult-klassiska TV-serien som premiär 1990 och avbröts (för tidigt om du frågar mig) efter bara två årstider, återkommer till Showtime på söndagen den 21 maj. David Lynch återigen tar oss tillbaka till den pittoreska staden Twin Toppar, befolkning 51,201.

Den centrala frågan om showen – som dödade Laura Palmer? – besvarades under säsong två, men dessa nya episoder lovar mer mysterium och intriger. En sak som vi verkligen kan lita på? Mycket kaffe. Och munkar. Efter rewatching serien (för … femte gången? Döm inte mig!), Har jag kommit till slutsatsen att Twin Peaks verkligen är en ode till den härliga världen av frukostmat.

Om du planerar en visningsparti till showens premiär, är den här frukostfokuserade, inspirerad av några av showens bästa matminnen, säkerligen en hit. Federal Bureau of Investigation Special Agent Dale Cooper skulle vara stolt.

1. Damn Fine Cup of Coffee

Jag ska börja med det mest uppenbara här. Du kan inte ha en Tvillingtoppar tittande fest utan något varmt kaffe. Men tänka inte ens att servera den med kräm eller socker – Agent Cooper tycker om det “svart som midnatt på en månlös natt”.

Brew It

 • Hur man gör kaffe koncentrera sig för att servera varm kaffe till en folkmassa
 • Hur man gör fransk press kaffe
 • Hur man gör AeroPress-kaffe (två sätt!)
 • Hur man bryter kaffe med en chemex kaffebryggare

2. Cherry Pie som ska döda dig

En skiva fruktkaka kan absolut vara en frukostmat – försök inte berätta något annat. Ingenting kan slå Norma Jennings körsbärs paj på Double R Diner, men din blir en nära sekund.

  Øl Guide: Hvad er humle?

Baka det

 • Back-to-Basics Cherry Pie
 • Tart Cherry Crumble

3. En tabell full av munkar

Tack vare Lucy Moran är den älskvärda Twin Peaks Sheriffens avdelningskontorist, Agent Cooper, Sheriff Truman, Deputy Brennan och Deputy Hawk aldrig utan munkar. “En polisens dröm,” säger Cooper. Till vilken Truman svarar: “Yup, Lucy ställer upp det här för oss varje natt.”

Gör det

 • Hur man gör gelédroppar
 • Chokladglassade bakade munkar med sprinkler
 • Glutenfri Bakad Vanilj Spice Sprinkle Donuts

4. Griddle Cakes med skinka och Maple Syrup

När det gäller matutvecklingen i parning söt och salt, var Agent Cooper före matchen. Hans order till Trudy, servitrisen på Great Northern Hotel, är verkligen genialt: “Kort stapel griddle kakor, smält smör, lönnsirap – lite uppvärmd – och en sida av skinka. Inget slår smakens känsla när lönnsirap kolliderar med skinka .”

Få det att hända

 • Loftiga Kärnmjölkspannkakor
 • Cornbread pannkakor med jordgubbskompot
 • Hur man gör honungsglassad skinka i långsam spis

5. Ägg & Bacon

I en annan scen med Trudy begär Agent Cooper en mycket specifik behandling av hans bacon och ägg: “Jag skulle vilja ha 2 ägg över hårda. Jag vet, berätta inte för mig – det är svårt på artärerna – men gamla vanor dör hårt. Bara så svårt som jag vill ha de äggen. Bacon, super krispig, nästan bränd. Cremated. ”

Kanske gillar du dina ägg på den överlätta sidan, eller din bacon a liten mindre krispiga? Oroa dig inte – vi har täckt dig.

6. Färskpressad Grapefruktjuice

Inget slår ett glas grapefruktjuice på morgonen – “Bara så länge som de grapefrukterna … är färskpressade.”

Spike som färskpressad juice: Grapefruktmimosor för en folkmassa

Är du Twin Peaks fan? Berätta vad du ska göra för din tittande fest i kommentarerna!