Säg adjö till klass B Maple Syrup: Vermont ändrar sin Maple Syrup märkning

(Bildkredit: Vermont Maple Sugar Makers Association)

Grade B, Grade A … har du någonsin blivit förvirrad av lönnsirapsmärkning? Grad “A” låter som en produkt av högre kvalitet men det här är vilseledande; Personligen föredrar jag grad B, som är lika ren men mörkare och mer robust i smak.

Tja, sakerna håller på att bli mindre förvirrande. Vermont ändrar sin lönnsirap märkning, så säg farväl till grad B.

(Bildkrediter: Henk Jacobs / Shutterstock)

Men oroa dig inte, mörka sirapälskare – det är bara branding. Grad B går bort, men sirapen hålls precis som den är, om än med ett nytt namn.

Vermont producerar ungefär hälften av lönnsirap som tillverkas i USA, men dess produktionskapacitet är långt överträffad av vår grann i norra Kanada, och i synnerhet Quebec. Kanada producerar cirka sex och en halv miljon liter sirap om året och 6,3 miljoner av detta kommer från Quebec. Vermont å andra sidan producerade cirka 1,3 miljoner gallon 2013, vilket var ungefär hälften av USA: s produktion.

Vermonts märkning har emellertid varit annorlunda än det kanadensiska märkningssystemet, och så tidigare i år röstade lagstiftare i Vermont för att anpassa det till det som blir en internationell standard. De hoppas att detta kommer att hjälpa Vermont lönnsirap konkurrera på marknader där konsumenterna är vana vid olika märkning.

Nu kommer all lönnsirap att vara Klass A, och skillnaderna i färg och smak kommer att noteras av beskrivare som “Gyllene / Delikata Smak”.

Detta kommer att fasas in över tre år, så förvänta dig inte att dina B-sirapflaskor ska försvinna omedelbart från mataffärshyllorna. Men börja börja leta efter “Very Dark / Strong Taste” lönnsirap i vinter – åtminstone om du, som jag, älskar de mörka sakerna.

Mer om Maple Syrup Change

  • Maple sirap etikett förändringar funderade – Manchester Journal
  • Vermont hoppas sirap grad förändringar kommer söta försäljning – Associated Press
  • Vermont Maple Sugar Makers Association

Hur mycket lönnsirap äter du? Och vilken typ brukar du köpa?