Komfortmat för upptagna dagar: 5 saker att ta fram för vintermåltid

Vintermånaderna lämnar många av oss längtar efter långsamt kokta måltider som är rika på smak och komfort. Det betyder emellertid inte alltid att vi har tid för sådana lyx, eftersom det här kan vara säsongen där våra kalendrar är mest fulla. Här är 5 matar du kan förbereda i förväg som gör en rik, smakfull måltid mycket snabbare.

1. Blanda och frysa kakor: Det finns inte många måltider som inte dra nytta av en rik kex vid deras sida. Blanda dem framåt och frys dem i enskilda portioner eller en 8×8-pan så att de kan gå direkt från frysen till ugnen. Om du inte har frysplats för något så här, se till att det här 15 minuters krämkaka receptet är i standby, gör en liten sås medan de bakar och serveras middag.

2. Pre-Chop & Freeze Mirepoix: Nej, det tar inte så länge att skära upp några morötter och selleri stjälkar och vem har inte en lök som ligger runt? Vad? Vi använde den sista tidigare i veckan. Dang! Om jag bara hade en förhackad påse med mirepoix i frysen för att falla tillbaka!

3. Gör A Meatballs !: Det var vårt dåliga försök med en italiensk accent (du borde höra vår tyska … se upp!), Men det finns inte en maträtt som görs mer överdådigt med tillägg av en stark köttbulle. Det tar bara tid för vatten att koka för pasta medan du värmer upp några hemlagade köttbullar i såsen som du väljer. Heck, glöm pastaen ihop och gör dina egna köttbullar … ristad med extra smältost? Ja tack!

  Picpoul de Pinet från Languedoc: Delicious, Racy & Great Value Wines

4. Gör sås kubbar: De flesta såserna kan frysas i iskubbrickor och poppas ut i plastpåse för enkel lagring. Koka något lågt och långsamt under dina semesteraktiviteter och frys sedan av det för nätter där det inte ens finns tid att tänka på middag, än mindre göra det. I kombination med kött eller pasta, är du helt upptagen (psst, du kan till och med göra dem framåt och göra dina egna bagged meals redo att värma och äta)

5. Köp ägg: Ägg är så darna mångsidiga att de kan göra en enkel pantryklammer i en måltid på bara några minuter. Skaka veckorna kvar och lägg dem till en panna med lite ägg och du har en nyfunnad frittata. Plus, om du redan har kakor premade och frusna, har du frukost till middag tillräckligt bra för att mata till och med den mest hungriga cowboy i ditt hem.

Relaterad: 10 Snabba och enkla Stir-Fry-middagar

(Bild: Sarah Rae Trover)