Se! En titt på Jamie Olivers nya kök

Jamie Oliver har en ny matlagning ut i höst (för närvarande endast tillgänglig i Storbritannien) för sin nya bok 30-minuters måltider. Detta innebär också ett nytt utseende för sitt TV-kök. Klicka igenom för några fler bilder av det här senaste Jamie Oliver-köket, liksom några äldre versioner för jämförelse.

OK, vi vet att det här är en TV-apparat och inte ett riktigt hemkök. Ändå var det roligt att fantasera hur det kan vara att faktiskt ha en chans att laga mat här.

Bilden ovan visar hälften av köket. Vi tycker om midjenhöjdsugnarna (den till höger är en mikrovågsugn), den lättillgängliga kryddhyllan och de praktiska draglådorna, samt de halvöppna skålen till höger om mikrovågsugnen. Vi tycker också om hur den grova tegelväggen och de moderna samtida skåpen kompletterar varandra. Stovetoppen ligger på en stor ö i förgrunden som tycks ha gott om prep utrymme. Vi föreställer oss att om det här var ett riktigt hem skulle köket vara en del av en öppen plan och att den här ön skulle överbrygga köket och vardagsrummet.

Små quibbles: Vi har inte sett den ännu, vi antar att panelen av rostfritt stål till vänster är en diskmaskin som vi normalt tycker om ligger bredvid platsen där disken lagras. Vi brukar också ha en bänk bredvid vårt kylskåp för enkel lastning och lossning.

Detta visar mitten av köket som går till vänster mot sinkområdet. Vi gillar bytet till rostfritt stål här, och det faktum att hela disken verkar mig tillverkad av en enkel vit marmor gör oss lite svaga från önskan. Vi gillar också fortsättningen av hyllan som håller tillfälliga tapprörelser här och där, harking tillbaka till tidigare JO kök.

Slutligen, i detta längst vänstra hörn kan vi se de rigueur grytor med färska örter och en uppsättning härliga panerade dörrar. Vi gillar också det enkla bordet med otillbörliga stolar. Medan köket verkar ha mycket naturligt ljus, om det här var ett riktigt hem skulle det förmodligen vara belysning över bordet och mer lagring för disk och glasögon. Men allt-i-alla känner vi att det här ser bra ut med att skapa en modern men hemtrevlig känsla. Vi skulle inte hitta det ett otillbörligt ont om någon sa till oss att vi skulle behöva laga mat här idag!

  Matvetenskap: Hur stärkelse tjocknar

Tidigare hade Jamie Oliver en mycket modern, all-white skåp leta efter Ministeriet för livsmedel serie (toppfoto nedan) och en mycket mer hodge-podge / vintage look för hans Jamie hemma visa (efter två bilder.) Det verkar som det här nya köket träffar en fin balans någonstans mellan dessa två.

För ytterligare bilder av detta kök (och serier teasers för de av oss som inte är i Storbritannien), kolla in några av de 30-Minute Meals-reklamfilmerna på YouTube. Denna allmänna introduktion till serien visar mycket av köket. Du kan också titta på Jamie exponera på färska örter, knivkompetens, serveringsutrustning, viktig utrustning, mikrovågor och återvinning av ditt kök (som har en bra rundtur i köksutrymmet.) Det finns också roligt bakom kulisserna, glimt av vad som krävs för att sätta en matlagningsprogram. De filmade 4 program per dag, totalt 40 episoder!

Relaterad: Varm design: Jamie Olivers Chutneys och Marmalades