Gör eller köp? kimchi

Kimchi handlar bara om det hetaste, både bokstavligt och figurativt, att slå amerikanska köket sedan Sriracha. Eller kanske surkål. Du kan köpa burkar på koreanska marknader för alla dina kryddiga jästkålbehov, men vi har hört att koreanska mormor skulle skaka huvudet i skam för att se oss göra det. Kanske har de en poäng.

För jämförelse använder vi Granny Choes Kimchi Co.s ursprungliga kålkimchi, vilket verkar lämpligt eftersom det är granny’s missnöje som vi här i första hand har. Och för det hemlagade receptet går vi vidare till Epicurious. Alla kostnader togs från Peapod Online Grocery.

Granny Choe’s Original Cabbage Kimchee, $ 8,99 för en 15-oz burk från Granny Choe’s Kimchi Co.
Traditionell Napa Kål Kimchi (gör 1 liter) från Epicurious
Peapod Online Livsmedelsbutik

KOSTNADSFÖRDELNING

Granny Choes ursprungliga kål Kimchee:
TOTALT: $ 8.99
PER SERVING (1 ounce): $ 0.60

Traditionell Napa Kål Kimchi:

1 kopp plus 1 matsked kosher salt: $ 0.33
2 huvuden Napa kål: $ 7.58
1 lampa vitlök: $ 0,59
1 (2-tums) gingerrot: 0,25 dollar
1/4 kopp fisk sås: $ 0.87
1 asiatisk rädisa (Kunde inte hitta på nätet, använde 1/2 lb traditionella rädisor): $ 0.85
1 massa gröna lökar: 0,69 USD
1/2 kopp koreansk chili pulver (erhållen på Amazon.com): $ 4,50

TOTALT: $ 15.66
PER SERVING (1 uns): $ 0.12

TIME BREAKDOWN:

Granny Choes ursprungliga kål Kimchee: 0 minuter

Traditionell Napa Kål Kimchi:
Baserat på Kathryns erfarenhet finns det flera timmars aktiv prep-tid, mestadels med att hugga grönsaker, gnugga dem med chilipasta och lägga dem i jäsningen. Prep innehåller också några timmars inaktiv tid medan kålen villts och sedan minst 2-3 dagar vänta innan kimchi är redo att äta.

  De 7 väsentliga södra rätterna (enligt Sheri Castle)

BEKVÄMLIGHET

Även om hela processen med att göra kimchi är ganska arbetsintensiv, är det inte så svårt. Som Kathryn säger, ta några vänner och ta en fest ut av det. När kimchi är gjord, kommer den att behålla i flera månader i kylskåpet. Och vi föreställer oss att en gallon av sakerna kommer att vara de flesta för ganska lång tid.

Ingredienserna för att göra kimchi är inte heller svåra att hitta eller så omfattande. En asiatisk livsmedelsbutik skulle troligen bära rädisor som vi inte kunde hitta online, liksom det koreanska chilipulveret. Annat än de två ingredienserna, kan allt annat hittas på nästan alla större livsmedelsbutiker.

Smak och hälsa

Kimchi är inte riktigt den kommersialiserade produkten som kakablandning och mac n ‘ost har blivit. De flesta kimchiprodukter som Granny Chou är gjorda med hälsosamma ingredienser utan mycket tillsatta konserveringsmedel.

Uppsidan av att göra det själv är att du är garanterad Nej konserveringsmedel och du får välja grönsakerna gå in i det själv (köp organiskt, köp lokalt, etc.). Du har också kontroll över mycket fler variabler: nivån av spiciness, nivån av jäsning, andra smakämnen går in i receptet och själva receptet.

GÖR ELLER KÖP?

Om du älskar kimchi och börjar lägga till den i din vanliga shoppinglista, tycker vi att det är definitivt värt att göra din egen. En eftermiddag med arbete kommer att ge dig veckor eller till och med månader av mycket billig hemlagad kimchi som sannolikt blir lika läckra som Granny Chou.

Om kimchi är bara en tillfällig sak för dig, vår för de bra grejerna. En burk håller i flera månader, så det är värt att betala några extra dollar för något du verkligen gillar.

  Hvordan Oreo blev den største sælgende cookie i Kina

VÅR VERDIKT: Gör det om du älskar det; köp det om du bara vill ha ett annat kryddningsalternativ i ditt kylskåp.

Vad tror du?

Relaterad: Gör eller köp? Kombucha

(Bilder: Granny Chou’s Kimchi Co. och Kathryn Hill)