9 Ideje iz elegantnih kafića kako biste inspirirali vlastitu kuhinju

(Slika: Heart Roasters)

Dok volim piti kavu kod kuće, ima nešto posebno o odlasku u kafić. Ne samo da netko drugi piše vaše piće (Da! Mogu naručiti espresso!), ali sjedite i uživajte u kafićskom ambijentu. Zujanje ljudi koji govore i glazba može biti zarazna. Zapravo, čak može biti produktivan. (Za one koji bolje rade pod zvukovima kafića, tu je web stranica za to pod imenom Coffitivity, koja rekonstruira ambijentalne zvukove kafića.)

Ali izvan zvuka, što drugo čini kafić posebnim? Vaša okolica. Evo devet dobrih ideja za vašu kuhinju iz velikih kafića.

Nema sumnje da dizajn ima veliku ulogu u osjećaju prostora, a vrhunski restorani dugo su plaćali velike iznose kako bi dobili nagrađene prostore. Ali nemojte to misliti jer samo poslužuju kavu, a neke tretiraju da su kafići različiti! Ima velika dizajna vani, čak iu najjednostavnijim prostorima.

Znate taj osjećaj kada ulaziš u veliki kafić i misliš sebi: “Volim ga ovdje”? Zašto to ne stvoriti kod kuće? Nadahnjujući od nekih od naših najdražih kafića i interijera, zaokružili smo nekoliko elemenata dizajna kako bi inspirirali vaše kuhinje i prostore za napajanje kave.

(Slika kredita: Fox u Snow Cafeu)

1. Biljke i zelenilo.

Volim kafiće koji sadrže malo zelenila. Vidio sam sve od samo nekoliko zasađenih biljaka, poput Columbusove lisice na snijegu na slici, kako bi se vina mogla gurati zidom. Izigrati je da odaberete svoje biljke ovisno o vrsti svjetlosti koju ćete staviti. I da bi te biljke uspjelo, zašto ih ne hraniti nekim kompostama kave?

(Slika: Anna Brones)

2. Stavite bicikl na njega.

Svakako, bicikl koji visi na zidu može izgledati kao klisura kafića, ali ja ga volim kad skladište bicikla postaje unutarnji detalj. Lot Sixty One Roasters u Amsterdamu zapravo ima kafić koji dijeli prostor s trgovinom bicikala, što čini bicikl na zidu savršenim dodatkom. Tko rekne da je vaš spremište za zidove bicikla ne može biti u kuhinji?

  Recepti: Lamb Korma

(Slika: Seven Seeds)

3. Nemojte koristiti prosječne šalice.

Neki se kafići razlikuju razbijanjem iz kutije i upotrebom različitih keramike, poput ovog prekrasnog šalica iz sedam sjemena u Melbourneu. Ručna, lokalna, pa čak i prilagođena keramika – što je bolje nego piti iz šalice koju nitko drugi nema?

(Slika kredita: Skupina kave)

4. Karta svijeta.

Kolekcija kave u Danskoj sadrži veliku svjetsku kartu iza aparata za kavu. S obzirom da kava dolazi iz cijelog svijeta, čini se da je karta prikladna i mogla bi biti upravo ono što vam treba kuhinja.

(Slika: Coava Coffee Roasters)

5. Pokažite svoje grah.

Na coava kavačima u Portland, Oregon, naći ćete zrna kave kao jedan od glavnih interijera značajke. U velikim staklenim posudama postavljenim na zidu iza pulta, grah daje izvrstan izgled. Odobren, želite biti sigurni da vaše zrna kave nisu u izravnoj svjetlosti, stoga provjerite jesu li te staklene posude negdje smještene.

(Slika: Truth Coffee Roasting)

6. Idi steampunk.

Istina Kava za prženje u Južnoj Africi svladala je umjetnost steampunk izgleda. Možete ga nabaviti instaliranjem nekog strojeva za parni strojevi. A ako je to previše teško, kako to samo vise one velike izgleda long cord svjetiljke?

(Slika: Westberlin)

7. Provjerite svoj prostor za kavu kao prostor za čitanje.

Westberlin u Berlinu, Njemačka, je kafić i trgovina medijima, a sve su knjige i časopisi prednja i središta duž zidova. Snimite nekoliko svojih omiljenih knjiga i časopisa ispred vaših kuhinjskih police i nadahnite se za neko dobro jutro čitanje.

(Slika kredita: Kaffe O)

(Slika: Tandem Coffee Roasters)

  Kako pecati jajcevec krompirja

8. Koristite boju.

Pomiješajte i podudarajte boju šalica kave poput Kaffe O u Belfast, Irska. Ako ste za veći projekt, kako o zidu s različitim pločama u boji kao u Tandem Coffee Roasters u Portland, Maine?

(Slika kredita: Heritage Bicycles)

(Slika: Barista Parlor)

9. Pokažite opremu za kavu.

Danas ćete vidjeti mnoge kafiće koristeći svoje alate za kavu ne samo za kavu, već i kao dio dekor. Trgovina općinskim biciklima u Chicagu otkriva postavljanje preljeva i Barista Salon u Nashvilleu ima svoju cjelokupnu aktivnost kave kao glavnu značajku. Zašto ne činiti isto? Prikažite francuski tisak, Chemex i keramički filtar s ponosom.