Behöver jag verkligen smörja, mjöl eller raka min kakor innan du bakar?

Så här ringer du en rund tårta med parchment

(Bildkredit: Christine Gallary)

Det verkar som ett sådant krångel när ett recept kräver smörjning (eller smörjning) och sedan mjölkar en tårta. Och när författaren också nämner att föra pannan med pergament, är det ännu ett steg att lägga till i listan över saker som måste göras för att få den tårtan i ugnen. Är alla dessa försiktighetsåtgärder verkligen nödvändiga?

Att smörja eller inte smörja: Det beror på ditt recept

Kort sagt, huruvida du måste smörja (eller fett och mjöl) eller inte, beror din kakspanna verkligen på receptet du gör. Om du bakar en ängelmatskaka eller en tårta som får sin stigande kraft från ett äggvitt skum, smörjer du inte pannan, av någon anledning: Äggvita skumkakabitar ökar bättre när de har en yta som de kan greppa på och väsentligen klättra upp, som de ungreased väggarna i en tårta pan.

Å andra sidan är det bäst att smaka på kakor när du gör smörkakor (eller de flesta fettbaserade kak recept). Dessa utnyttjar i allmänhet kemiska syrmedel (bakpulver och / eller bakpulver) för att stiga när de baka, och är inte lika beroende av att de griper sidorna på pannan när de stiger.

Vad om att mala en tårta efter det är smurt?

Beläggning av en smord kakspanna med en tunn smutsning av mjöl skapar en barriär mellan smöret och kaksmeten, vilket förhindrar smörjmedlet att smälta och försvinna i smeten när kakan bakar, så att den kan göra sitt jobb i slutet efter kakan är bakad. (I huvudsak kommer kakan att glida ut ur pannan utan hitch.) Det är emellertid inte absolut nödvändigt att mjölka en kakspanna efter att du har smurt det, och vissa bakare väljer att helt enkelt feta sina kakor eftersom mjölet kan bidra till en tjockare, torrare skorpe på vissa kakor, som vissa anser vara obehagliga.

  Hur (och varför!) Att förutse din kött

Det finns fortfarande fall där det är nödvändigt att mjölka en panna, till exempel när ditt recept har en hög sockerhalt som, som kakan bakar, leder till karamellisering på kanterna. Den karamelliserade tårningskanten kan klamra sig på sidorna av pannan och limas – i detta fall melar kakapanan efter det att den smörjs är avgörande, speciellt om du måste låta kakan svalna i pannan innan du slår på den. Jag rekommenderar också noggrant smörjning och mjölkande bundtpannor, för att bundtkakor kan vara speciellt knepiga för att unmold från invecklade bundtpannor.

Pergament är alltid en bra idé

Om sidorna på din tårta sticker, kan du tack och lov alltid köra en kniv runt kanten för att lossa dem, men om kakans botten sitter fast är du ganska otur. Snarare än att kämpa för att få kakan ut hela, föreslår jag att kaka i kakan och sedan serverar den från pannan, genom skivan, med hjälp av en spatel. Nästa gång, en runda av pergament hjälper dig att undvika denna olyckliga situation helt och hållet.

När smörjer du och mjölar dina kokkärl, och när hoppar du över det steget? Eller har du recept som du vet att du kan komma undan med att bara smörja pannan?