Recept: Ultimate Korean Short Ribs

(Bildkredit: Charity Burggraaf)

När Seattle chefsduo Rachel Yang och Seif Chirchi diskuterade vilken vinkel som skulle ta på deras tredje restaurang Trove kunde de inte ignorera vad kunderna ville ha: Koreansk grill. Men vanligt ville de inte göra det strängt traditionellt – vilket är hur Trove blev känd som den koreanska ish platsen där du tar vänner för att grilla citrongräs-krossad tri-tip, tamarind-tinged duckbröst eller za ‘ atar-crusted fläskmag i en porslingrill i koreansk stil.

I Yangs nya bok, Min risskål: Koreansk matlagning utanför linjerna, Uppskrifterna i grillavsnittet är en lista över grillfavoriter (se även: grillade Cornish-hönor med koreansk mojo och apelsinsesam-salt). Fortfarande, både i Trove och i boken finns det en koreansk favorit som inte kan missa: kalbi.

Du kanske associerar ordet “kalbi” med den djupa, söta, vitlök-tunna smaken av koreansk grillfest (och med att gå ut på middag), men på koreanska översätts det bara till “kort revben”. Boneless Short Rib Steaks är så populära i Korea att de är en av de dyraste köttstyckena. Men i USA, där vi fortfarande är relativa korta ribben nybörjare, är det oftast mycket billigare än andra biffar – och som Rachels recept visar, kräver det inte långa timmar att brista många människor associerar med korta revben.

Bara bada måltiden i en timme eller så i en blandning av mirin, skull, soja, ingefära och vitlök, och du har en koreansk grillfest hemma. Ät stegen på egen hand, vika dem i salladspaket eller lägg dem till en snabb risskål, tillsammans med kimchi, butiksköpt betad daikon och en rå äggula.

  Nasvet: shranite mleko pred žganjem

Ultimate Korean Short Ribs

Serverar 4


1/4 kopp skalad, hackad asiatisk päron


1/4 kopp hackad gul lök


1/4 kopp mirin


2 msk skull


2 msk tamari eller sojasås

1 (1-tums) sektion skalad färsk ingefära, skuren i 1/4-tums tjocka mynt

2 stora vitlöksklyftor


1 pund benfria korta revben, skuren i längdriktningen i 1/4 tum tjocka skivor

Marinera köttet: Placera päron, lök, mirin, skull, tamari eller sojasås, ingefära och vitlök i en mixer eller skål med en matprocessor med bladfästet. Processera tills den är välblandad, och stoppa för att skrapa ner skålens sidor halvvägs genom att återintegritera eventuella avskyvärda ingredienser. Överför marinaden till en behållare som är tillräckligt stor för att passa de korta revbenen, tillsätt köttet och vänd på kappan med marinaden. Täck och kyl i 1 till 2 timmar.

Grill de korta revbenen: Värm en gas- eller kolgrill till medelvärme (350 ° F till 375 ° F). Placera de korta ribbskivorna i ett enda lager på grillgallret. Täck och grilla i 1 till 3 minuter per sida, eller tills biffen är tillagad efter eget tycke. (Marinaden brinner snabbt, så titta noggrant på varma fläckar på grillen.) Överför till en tallrik, låt köttet vila i en minut eller två och servera omedelbart.

Receptanteckningar

Glutenfri: För att göra detta recept glutenfritt, se till att skull är glutenfri och använd tamari.

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.

Utdrag och anpassad från Min risskål av Rachel Yang och Jess Thomson med tillstånd av Sasquatch Books. Alla rättigheter förbehållna. (C) 2017.

Hitta boken:

Min risskål: Koreansk matlagning utanför linjerna av Rachel Yang och Jess Thomson