Recept: Scampi s krapicama za zamrzavanje u pećnicu

Sa samo nekoliko listova aluminijske folije, možete sakupiti smrznute škampi u gotove pakete koji dolaze iz zamrzivača i tanjur škampi škampa od limunada nakon samo 20 minuta u pećnici. Tjestenina za kosu koja brzo kuha anđeo upija u ukusni umak i pretvara skampi u laganu večeru od tjestenine.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Držite se s Frozen Shrimp

Smrznuti škampi su ime igre u ovom receptu. Većina škampi brzo su zamrznuta nakon što ih je uhvaćen i stigao zamrznut u trgovine mješovitom robom. Trgovine zauzvrat odmrzavaju škampi i prodaju ih u plodovima mora. Volim kupiti još smrznute škampi jer mogu kontrolirati kada su odmrznuta pa su na svom najsvježijem.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Skupljanje škampi Scampi

Stavio sam smrznute škampi na dvostruki sloj folije (kako bi bili sigurni da svi ukusni sokovi ostanu u), a zatim ih vrhu klasičnim škamama sastojaka maslaca, češnjaka i limuna kriške. Ovi paketi u obliku škampi mogu ostati u zamrzivaču do 2 mjeseca.

Kad je vrijeme škampa, bijelo vino istaloženo je u pakete, a zatim peče u vrućoj peći 20 minuta. Šampići su tada spremni da se bacaju s peršinom i anđeoskom tjesteninom za kosu, koja kuha u samo dvije minute, ili možete jednostavno preskočiti tjesteninu i poslužiti je s krušnim kruhom.

Ovo jelo je bilo hit na mojoj posljednjoj večeri, a samo sam nekoliko minuta proveo u štednjaku tjestenine i samo sam morao očistiti posudu za tjesteninu!


Zamrzivača u pećnice škampi Scampi

Poslužuje 4 do 6

 • 1 funta

  smrznuti, neukuseni veliki oguljeni i očišćeni škampi (21 do 25 count)

 • 5 žlice

  slanutog maslaca, izrezan na 4 komada

 • 1

  srednje limun, tanko rezan

 • 3 klinčić

  češnjak, mljeveno

 • Svježe mljeveni crni papar

 • 1/3 kupa

  suho bijelo vino

 • 1 funta

  suha anđeo tjestenina za kosu

 • 1/2 kupa

  grubo sjeckani svježi talijanski listovi od peršina

 • 1 čajna žličica

  košer soli, plus više po potrebi

Tear 4 (16-inčni dug) listova aluminijske folije. Stack 1 list na vrhu drugog lista, a zatim ponovite s posljednja dva lista. Podijelite zamrznuti škampi ravnomjerno na 2 hrpe folije, ostavljajući 4-inčni rub sa svake strane i 3-inčne granice na vrhu i dnu.

Stavite 2 komada maslaca na vrh svake gomile škampi. Podijelite limene kriške i češnjak preko škampa i pospite solom i paprom. Presavijte strane folije preko škampa, a zatim prekrižite gornji i donji dio folije preko škampa. Provjerite jesu li škampi u potpunosti prekriveni folijom.

Spakirajte pakete jedan na drugu i gurnite ih u vrećicu za zamrzivač sa zumiranjem veličine od galona. Izvucite što je više moguće zraka i zatvorite vrećicu. Zamrzni do 2 mjeseca.

Kada ste spremni za posluživanje, postavite stalak u sredini peći i zagrijte na 475 ° F.

Izvadite pakete od škampa iz zamrzivača i postavite sa strane sa šavom prema gore i s jedne strane na obodnu ploču za pečenje. Otvorite pakete folije što je dovoljno da ulijte vino u džepove, ulijte u vino, a zatim zatvorite pakete natrag.

Pecite dok se škampi ne kuhaju, oko 20 minuta. U međuvremenu, donijeti veliki lonac jako slane vode kuhati preko srednje visoke topline.

Izvadite škampi iz pećnice i pustite na stranu. Dodajte tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte do al dente, oko 2 minute. Rezervirajte 1 šalicu vode od tjestenine, a zatim iscijedite tjesteninu i vratite je u lonac.

Pažljivo otvorite pakete od škampi, budite pažljivi da ne prolijevate tekućinu. Pažljivo napišite sve u paketu, uključujući i svu tekućinu, u lonac tjestenine. Dodajte 1/2 šalicu vode od tjestenine, peršina i 1 čajnu žličicu soli; sezona s paprom; i bacajte dok se sve ne sjedine, dodajući više vode tjestenine žlicu u isto vrijeme kako bi postigli željenu konzistenciju umaka. Okusite i sezite s više soli i papra po potrebi.

Recipe Notes

Skladištenje: Ostaci se mogu pohraniti u hermetični spremnik u hladnjaku do 4 dana.

  Video: Kako piščančje prsi peki v peči