Recept: Kubanski medijanci sendviči

To je vrlo posebna vrsta jutra o kojoj govorimo kada kažemo da je ovo kubanski sendvič koji želite za doručak – posebno onaj koji se počinje približiti podne od devet godina, a onaj gdje je noć prije mogla uključiti puno plesa. To ili onih jutra kada se budete probudili i spremni za nešto zaista iskusno jesti.

Kubanski medianoche je bliži brat s više poznatih Cubano. S istovrsnim punjenjem – švicarskim sirom, svinjetinom, šunkom, kiselim kiselinama i oštrim žutom gorušom – ovdje je jedan od prepoznatljivih elemenata kruh. Često se zove pan medianoche ili pan sauve, ovaj kruh je manji, bogatiji, eggier i obično slađi od krušnog kruha sličnog vrećicom cubanos. Mislim da to čini sveobuhvatniji sendvič, ali onda me zaista ne brinemo za kruh koji ogrebotine krov usana sa svakim ugrizom.

Sa svojim porijeklom u Havani i ostavštinom koje su skrutile brojne trgovine, trgovine i restorani koji nude dan, podne i noć tijekom kubanskih zajednica u SAD-u medianoche je zapravo sendvič koji će zalijepiti vaše zube kada želite napraviti doručak u kubanskom stilu.

(Slika: Guy Ambrosino)

Riječ mudrima – to nije baš sendvič što možete jesti u trenutku kada vam žudnja pogoduje jer recept uključuje prženje svinjskog lososa. Zato planirajte unaprijed u ime vašeg budućeg ja za ovaj sendvič – to će vas samo sat vremena ili tako. Dobra vijest je, međutim, da je prženje svinjskog mesa najviše vremena, nagrađujući vas i još pet gladnih gosta ukusnim sendvičima nakon što je napravljena.

(Slika: Guy Ambrosino)

Poput Cubano, ovaj sendvič je četkica s maslacem i začepljen do kraja. Panini tisak čini to prilično jednostavan, ali ako ste bez nje, pokriveno pokrivena cigla i lijevano željezo tavi obavlja posao jednako dobro.

  Kako baciti šparoge

Kubanski medijanci sendviči

Izrađuje 6 sendviča

 • Za svinjetinu:
 • 2 žličice

  košer soli

 • 1 čajna žličica

  češnjak u prahu

 • 1/2 čajna žličica

  mljevenog kina

 • 1/4 čajna žličica

  svježe mljeveni crni papar

 • 1

  svinjetina bez lubenica (oko 1 funta, 5 unci)

 • 2 žlice

  maslinovo ulje

 • Za sendviče:
 • 6

  medianoche, brioche, hoagie ili mekane sendvične valjke

 • 2 žlice

  žuti senf

 • 8 unci

  tanki rezani švicarski sir

 • 9 unci

  kriške sazrijeva

 • 12 unci

  tanki rezani deli pršut

 • 4 žlice

  maslac, na sobnoj temperaturi

Kuhajte svinjetinu:

Rasporedite stalak u sredini peći i zagrijte do 400 ° F.

Kombinirajte sol, češnjak prah, kumin i papar u maloj zdjeli. Pospite svu svinjetinu. Zagrijte ulje u velikom pećnici na srednje visokoj vatri dok ne treperi. Dodajte svinjsko meso i zamazite na sve 4 strane dok zlatno-smeđe, 2 do 3 minute po strani.

Pričvrstite tavu u pećnicu i pečite dok unutarnja temperatura ne dođe do 155 ° F, 30 do 40 minuta. Pustite da se potpuno ohladi, oko 45 minuta. Izrežite unakrsno u kriške od 1/8 inča debelih, ili što je tanji.

Napravite sendviče:

Zagrijati panini tisak ili veliki lijevano željezo tava na srednje visoke topline. U međuvremenu, skupite sendviče.

Podijelite čašu na pola, pazeći da ne skratite cijeli put. Prosijite senf na izrezanu stranu gornjih polovica peciva. Napunite senf s švicarskim sirom, kiselim kiselinama i pršutom. Podijelite svinjetinu među donjim čepovima. Zatvorite pecivo i širite maslac na vanjskim dijelovima peciva, širite se na vrhu i na dnu.

Za tisak na panini:

Stavite sendviče u zagrijanu panini-press, radeći u serijama ako je potrebno i zatvorite. Pritisnite dok zlatno smeđe na obje strane, 3 do 5 minuta.

Za stovetop metode:

Stavite sendviče u zagrijanu tiketu od lijevanog željeza, ako je potrebno, u serijama. Ispustite sendviče s opekom od opeke od aluminijske ploče, ili vrhom s drugom tanjurom od lijevanog željeza, teškom težinom. Kuhajte neporemećeno do zlatno-smeđe na dnu, 3 do 5 minuta. Bacite sendviče i kuhajte dok druga strana ne zaspi, još 3 do 5 minuta.

Izrežite sendviče na dijagonali i poslužite.

Recipe Notes

Naprijed: Svinjski dio se može napraviti do 2 dana unaprijed i pohraniti u hermetičan spremnik u hladnjaku.

Zamjenska svinja za kupnju u trgovini: Umjesto pečenog svinjskog mesa može se koristiti rezana svinjetina.

Kruh: Medianoche hoagie valjci se nalaze u svim kubanskim pekarnicama i supermarketima, ali mogu se koristiti brioche ili druge vrste sendvičastih valjaka.

Recept Sara Martinez.